Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ fr88styl8:
Dúfam to bude dobre, v tejto oblasti nie som doma. Poprosím jelenu a Kondra o kontrolu, keď vám to ide od ruky :D
Pravdepodobnosť, že terč trafia obaja je prienik z prvej časti.
↑ lukaszh:
Zdravím :-)
být ve stejném řádku s kolegou Kondrem je velká pocta - tedy moje kontrola (alternativa?):
"první ano, druhý ne" nebo "první ne, druhý ano" nebo "první ano, druhý ano" :
jen drobný překlep - při dosazování čísel máš před průníkem (+), kde má být (-)
---------------------------
trochu OT :-) ale nedá mi necitovat Mariana k otázce desetinné čárky: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=3191&p=2 (příspěvek 32)
↑ lukaszh:
↑ jelena:
Děkuju za obě varianty řešení. Řešení na jeden řádek :) ale chce to se nad tím zamyslet
Jednoduše lze taky pravděpodobnost že se rozsvítí žárovka zjistit tak, že od 1 odečtu pravděpodobnost toho, že oba netrefí, což je 0,3*0,1=0,03 a 1-0,03=0,97.
Jinak já jsem jednoznačně pro čárky. Tečká se dá splést s násobením a to je dostatečný důvod pro čárky (snad nikdo nenamítne, že se dá čárka splést s derivací :-))

↑ lukaszh: Když už to jednou ověří Jelena, tak mé kontroly netřeba :) -- naopak to úplně neplatí.
Byly už zmíněny všechny tři rozumné způsoby jak to počítat, přidám se proto jen s technickou poznámkou: jednotlivé kategorie tu na fóru jsou seřazeny do sekcí. Ikdyž se tato kategorie jmenuje "Pravděpodobnost a statistika", tak pro tento příspěvek není vhodná, protože je v sekci "Zajímavé úlohy". Tato úloha je přitom naprosto standardní.

↑ ttopi:Nemyslím že by mělo cenu pěstovat nějaké elitářství jako že sem může přispívat pouze Einstein a výš, případně jinak zvolená skupina uživatelů. Spíš apelovat na lidi aby sem posílali opravdu rozumné věci a čekat, až to Lishaak s Lukeem roztřídí.
Zdravím vás :-)
Kolega Kondr má přehnaně pozitivní pohled na jeleny (děkuji ovšem za důvěru) - viz třeba příklad s opilcem - to trvalo, než mi to docvaklo :-)
A objektivně - lukaszh odpověděl první a potřeboval 3 operace, aby došel k výsledku, ttopi - 4 operace a já celých 7.
Také jsem pro přesun této úlohy do standardních úloh, tady ↑ jelena: dávám odkaz na celou sbírku úloh, co jsem prosila překontrolovat - a nic se nekontroloválo - tak třeba časem.
--------
Pro ttopi: Я уверена, что не буду писать задания в тему "Интересные задачи" (и решения буду писать очень редко) :-)
↑ Kondr:
Nemyslel jsem to z hlediska titulu.
Myslel jsem to tak, aby do této sekce mohli přidávat úlohy (respektive přesouvat z normálních vláken) jen nějací pověření moderátoři, kteří umí posoudit, zda sem patří nebo ne. Když sem někdo švihne takovouto nezajímavou úlohu, tak se mezi těmi opravdu zajímavými jen plete. :-)
ahoj pomuže mi nekdo prosím s timto?
Na stole leží N kostek,kde N je náhodná veličina s rozdělením P(N=i)=1/6,i=
1,2,3,4,5,6
a)Spočítat střední hodnotu rozptyl veličiny N.
b)Určete rozdělení N za podmínky,že na kostkách padly právě 4 šestky.
c)Porovnejte (např:graficky)původní pravděpodobnosti P(N=i) s
podmíněnými pravděpodobnostmi z bodu (b).
↑ dedekm:
Uvědom si, že toto fórum není určeno k řešení problémů, které neumíš vyřešit ty, ale k řešení problémů, které umíš vyřešit nabo k nim máš zajímavé nápady, jak je vyřešit. Toto fórum se nazývá "Zajímavé příklady" (podívej se o úroveň zpět a můžeš si přečíst, co sem patří). Tvá úloha patří jinam, totiž do fóra pro vysoké školy.
Stránky: 1