Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
potřebocal bych sestavit rovnici a vypočitat ptž to vůbec nepobírám . Děkuji za vyřešení
síran železnatý+manganistan draselný +kyselina sírová síran železnatý +síran manganatý+síran draselný+voda
↑ O.o: :-))
Také už je to nějaký ten pátek .... Já jsem ještě měla pány profesory a byli to nějací profesoři !! (samozřejmě i profesorky o tom ani potom :-))
Zdravím vás,
to je zajimavá situace - určitě jsem po víkendu (konec dubna) v tomto tématu viděla v příspěvku od Ivany řádně napsanou rovnici (prohledala jsem soubory s obrazky a nenasla jsem nic z období příspěvku, co by odpovídalo tomu, co jsem viděla). Pravda, vikendy v 2. pulce dubna byla sama oslava, tak co já vím, co jsem viděla.
Kolega ↑ mák: to má OK, akorat nemusí psat takové x jako "krat", číslo samotné jako koeficient by určitě stačilo.
A také jak Ivana, tak mák neuvádějí pod rovnici bilanci elektronů. Tak nejsem tedy žádná odbornice, protože bez bilance, jen z hlavy, bych to nenapsala (a kolega O.o nebude, prosím, povídat, že jsem odbornice, děkuji).
Ale třeba od kolegy ↑ mák:a se dozvím něco informací o kyselině dráselné, již teď děkuji.
Ahoj, potřeboval bych pomoc s vypočtem chemické rovnice
Rovnice zní :
Kolik tun páleneho vápna vznikne vypálenim 35 tun vápence?
dekuji za odpoved
pište je na email (chladasro@seznam.cz)
nebo piště na icq : 431182130
nebo sem:)
pište je na email (chladasro@seznam.cz)
nebo piště na icq : 431182130
nebo sem:)
pošta teď chodí různě....
Tedy sem:
reakce pálení vápence udává, že z 1 mol vzníká 1 mol "paleného vápna" . Najdeme molární hmotnost techto sloučením a sestavíme trojčlenku, ze které najdeme hmotnost páleného vápna zhotoveného z 35 t vápence. Budeme si davat pozor na jednotky.
užitečný materiál.
Je lepší si založit nové téma a nepsat do již vyřešeného. Děkuji.