Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ stenly:
Toto patří do sekce pro střední školy. Tím chci říci, že je možné si třeba i sehnat vhodnou učebnici pro SŠ, kde jsou dané pojmy precizně vyloženy. Pokud jsi dostal tuto úlohu na VŠ, pak jsi se asi špatně podíval do skript, kde řešení takových problémů bývá řešeno ukázkově na příkladech (v drtivé většině doplněné grafickou interpretací).
↑ velikan:
Zdravím,
jen poznámka - proč jsem dnes na příspěvek uživatele stenly reagovala tak, jak jsem reagovala zde: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=8571
Pokud někdo zadá dotaz do témat VŠ, tak předpokládám, že prostudoval úvodní přilepené téma, zkusil použit doporučené nástroje, má běžné středoškolské znalosti a prostudoval alespoň zběžně studijní materiál, který mu byl doporučen na jeho VŠ.
Proto zadání dotazu ↑ stenly: si představuji takto:
řeším tuto úlohu "...", vím, že mám v zadání dvě paraboly a přímku (nebo pomocí online vykreslovače grafů jsem si vykreslila 2 paraboly a přímku) a z materiálů vím, že na vypočet plochy aplikujeme určitý integral.
A teď mám problém - "konkrétní formulace problému"
Na požadavek, jak je formulován od kolegy stenly, se těžko radí - jak se z toho pozná, kde má problém?
Psat celý postup i s výkladem materiálu SŠ? Nebo máš jiné doporučení?
Velmi bych doporučovala mít za vzor tento dotaz, který napsal žák 6. třídy, škoda. že jeho prověrka asi nedopadla dobře.
Další náměty k tomu, jak zadávat dotazy a odpovídat, bych prosila řešit v sekci Připomínky k foru.
Děkuji.
------
Zde už ponecháme prostor pro ↑ stenly:, pokud bude reagovat podle pravidel fora, tak určitě bude i odpovídající pomoc (a jedna z nejkvalitnějších bude určitě pravě pomoc kolegy Mariana a dalších ochotných kolegů)
Stránky: 1