Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ stenly:
Zdravím, prosím - dodržuj pravidla.
už jsme spolu hovořili - tedy já jsem hovořila:
"Prosím - použij něco z odkazů a konzultuj (pokud máš zájem), co se podařilo a co nejde - konkrétně.
Jinak to opravdu nepůjde."
Doplním, že občas se podívej, zda nějaký tvůj dotaz nevyřešil někdo z hodných kolegů (třeba kolega Grimbor
Mám v tomto duchu pohovořit i v jiných tématech, co jsi založil, - nebo je to jasné?
Zdraví a děkuje Jelena
↑ stenly:
Aniž bych chtěl být zlý jazykem, přikláním se ke kolegyni ↑ jeleně:. Bylo by cennější, kdyby jsi se pokusil navrhnout řešení. Neznáme tvé znalosti a návyky a těžko soudit z tvého příspěvku, jak to vlastně je. Chybí mi navíc, v čem je problém, co nemumíš spočítat. Pokud není jasné, v čem je problém, těžko ho vyřešíme tím, že ti spočítáme úlohu od začátku do konce. To by se sice mohlo stát (tedy řešení do začátku do konce), ale s úlohami jiného typu (tj. musela by být pro toho kterého přispívjícího významnou měrou zajímavá a neodolatelná - už se mi to pár krát stalo). Navíc pokud začnu řešit tvou úlohu, těžko opět hádat, zda-li základ, který já (nebo někdo jiný) předpokládám, je ti znám.

Tady se řešilo to samé, příště zkus použít tlačítko hledej:
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=6721