Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 05. 06. 2009 12:07

genius
Reputace:   

Aká je hodnota súčinu: jeden orech, krát jeden orech: 1or.1or. = ?

Z mojich matematických vedomosti vyplýva, že hodnota súčinu, jeden orech krát jeden orech je jeden orech na druhú. (1or.1or. = 1or2.)

Keďže orech je torojrozmerný objekt, čiže x3, potom súčin

(1or.1or. = 1or2 )  =  (1x3. 1x3 =1x6).

Takže jeden trojrozmerný orech, krát jeden trojrozmerný orech, rovná sa jeden šesť rozmerný orech.

Vie mi niekto na tom servery povedať ako vyzerá šesť rozmerný orech?

Študijný materiál sa nachádza na http: durko.sme.blog.sk

#2 05. 06. 2009 12:19 — Editoval kaja(z_hajovny) (05. 06. 2009 12:19)

kaja(z_hajovny)
Místo: Lážov
Reputace:   12 
Web

Re: Aká je hodnota súčinu: jeden orech, krát jeden orech: 1or.1or. = ?

#3 05. 06. 2009 13:30

O.o
Veterán
Reputace:   16 

↑ kaja(z_hajovny):

Zdravím -),

hehe já jsem byl tedy nevzdělaný, ale konečně rozumím tomu propojení, které tu všichni tak používáte "genius" = troll, ještě jednou hehe ^.^, ani jsem netušil, že něco takového má i takové pěkné označení, co se tady člověk nedozví.

#4 05. 06. 2009 13:41

genius
Reputace:   

↑ O.o:
Predpokladám, že ty vieš ako vyzerá šesťrozmerný orech, ale hambíš sa to povedať. Prosím ťa naber odvahy a povedz to všetkým aby aj oni to vedeli, ja to už viem, preto som génius. Ako by sa netainteresovaný pozeral na tvoje matematické vedomosti, keď v matematickej diskusii píšeš morálke. Diskusia typu ja o voze a ty o koze, nepatrí na portál matematické fórum. Teraz sa diskutuje o tom, ako sa môžu matematické poučky aplikovať v každodennom živote človeka, napríklad pri násobení orecha orechom.

#5 05. 06. 2009 13:50

Cheop
Místo: okres Svitavy
Škola: PEF VŠZ Brno (1979)
Pozice: důchodce
Reputace:   366 

↑ genius:
Už té srandy bylo dost.
Navrhuji, aby tato nic neřešící diskuze byla
uzavřena jednou provždy.

Nikdo není dokonalý

#6 05. 06. 2009 14:00

O.o
Veterán

To Moderátor(ři):

Hehe ještě před odjezdem jsem se zasmál, díky moc. Nakonec na tu cestu je lepší nálada dobrá. Mohl by prosím některý z moderátorů uzamknout temata od uživatele genius? Ne že by to nebylo zábavné, ovšem hodnota cennosti informací je nulová a když hledám nějaké téma, kde bych rád poradil, tak se mi ty ořechy a krávy nějak zbytečně pletou dovýčtu nově založených témat.

↑ genius:

No musím tě zklamat, ale netuším, jak vypadá šesti rozměrný ořech, vlastně bych si nedokázal představit asi ani čtyřrozměrný ořech :-).

Jen oprava tvé zprávy, já jsem tu o morálce nic nepsal, jen jsem poděkoval kolegovi z hájovny o rozšíření mých všeobecných znalostí.

PS:
↑ kaja(z_hajovny):
Nejvíce se mi líbí: "You have been trolled!" .-D

#7 05. 06. 2009 14:00

Johny
Reputace:   

↑ genius:

OMG!!!! ty tak przníš matematiku . Kdyby si řešil aspoň nějaký zajímavý problém. Jak mužeš považovat násobení ořech ořechem za  aplikaci matematiky a k tomu v části vysoká škola :D . To nechápu.  Aplikace matematiky sahají mnohem dál než jen na násobení ořech  ořechem .

#8 05. 06. 2009 14:03

O.o
Veterán

↑ Johny:

Hádal bych, že matematika nenásobí ořech ořechem dokud nebude ořech jako takový matematicky definovaný a násobění ořech krát ořech také, nebo ne? Pak přeci není ani potřeba se zabývat tématy výše zmíněného, jen je pozamykat a jeho odstranit ze seznamu uživatelů fora.

#9 05. 06. 2009 14:31

genius
Reputace:   

↑ O.o:
Matematika ale násobí x3 .x3 a hovorý že je to x6. Aký je teda šesťrozmerný matematický priestor v ktorom by sa mohol nachádzať šesťrozmerný orech. Vezmi do ruky orech a zadefinuj ho podľa tvojích vedomosti z matematiky a potom ho vynásob druhým zadefinovaným orechom. Ja už len čkám, kedy niekto povie nasledovnú otázku: Ako je to teda s násobením nulou správne. Jedným sprievodným znakom fašizmu je to, že jedinec si privlastňujú právo hovoriť za celý národ, za kolektív. Tak že existuje aj matematický fašizmus.

#10 05. 06. 2009 14:33

genius
Reputace:   

↑ genius:
Prever svoje IQ na bleskovom, trojotázkovom teste, ktorý sa nachádza na http:durko.blog.sme.sk a budeš vedieť na čom si.

#11 05. 06. 2009 14:50

Johny
Reputace:   

↑ genius:

Ohledne násobení nulou. To je jedno ze základních pravidel násobení, tzv. nulovým prvkem. Jelikož je násobeni komutativni, tak  a * 0 = 0 * a. Výsledek je 0.

#12 05. 06. 2009 15:05 — Editoval Pavel (05. 06. 2009 15:05)

Pavel
Místo: Ostrava/Rychvald
Škola: OU
Pozice: EkF VŠB-TUO
Reputace:   135 

↑ genius:

Je podle tebe rozdíl mezi rovností $\mathbb{R}\times\mathbb{R}\times\mathbb{R}=\mathbb{R}^3$, kde $\mathbb{R}$ označuje množinu reálných čísel, a rovností $x\cdot x\cdot x=x^3$, kde $x$ je reálné číslo? Nebo je to jedno a totéž?

Backslash je v TeXu tak důležitý jako nekonečno při dělení nulou v tělesech charakteristiky 0.

#13 05. 06. 2009 15:10

genius
Reputace:   

↑ Johny:
Promiň příteli, vykašli se na matematické bludy, myslí sedláckým rozumem a řekni, že nula má hodnotu, ktorú dostaneme z nasledovnéj rovnice: 1 - 1 = 0. Newton vymyslel jinou nulu a to 1 - 0,00000000000........do nekonečna samé nuly 0000000 a nazval jí dx, přitom říkal že jeho vícenulová nula je větší než jednonulová nula. No a proto nejvíc študentů propadáva z matematiky. Zhlédni články na http: durko.blog.sme.sk

#14 05. 06. 2009 15:40

Johny
Reputace:   

↑ genius:

Nemyslím si, že na tom propadají. Hledáš v tom něco co tam není podle mě .

Zápatí