Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ vevavur:
Coveče, ať si kreslím jak chci, otačřím nahoru, dolu, doprava, doleva, tak takový profil ten výkop mít nemůže. Snažil jsem se spočítat hloubku toho výkopu, po nakreslení mi vychází prav. trojuhelnik s odvesnou 45 a přeponou 30 -> samo o sob2 nesmysl. Nemyslim, že někdo s nejakým řešením přijde, ja mám za to, ze uloha žádné řešení nemá :)
Kdyz uz nic jineho, aspon označuj vyřesná témata příslušným příznakem, ja takováto práva nemám, a je v tom bordel - tak ať není :)
↑ frank_horrigan:
Zkus poprosit hodného admina (nejlépe v rozdavačné náladě) :) -> já měl toto právo dříve než na 500 příspěvcích... :)
frank_horrigan napsal(a):
Coveče, ať si kreslím jak chci, otačřím nahoru, dolu, doprava, doleva, tak takový profil ten výkop mít nemůže. Snažil jsem se spočítat hloubku toho výkopu, po nakreslení mi vychází prav. trojuhelnik s odvesnou 45 a přeponou 30 -> samo o sob2 nesmysl. Nemyslim, že někdo s nejakým řešením přijde, ja mám za to, ze uloha žádné řešení nemá :)
33,5 imaginárních centimetrů:)
↑ thriller:
:D :D :D ano, to máš pravdu, a kopal by to imaginární cikán/ukrajinec imaginárním krumpáčem za imaginární peníze :D krásný ekonomický model :D
EDIT: Omlouvám se za offtopic, jen mne to pobavilo :) A soude podle označení témata jakozto vyřešeného samotným autorem předpokládám, že o preklep nejde, pokud ano, tězko můžu navrhovat reálné rozměry, kdyz bych vzal rozmery jako špatně zadané, mohl bych si vymyslet ramena 130 (to by sedelo na elektriku) nebo taky 300 tam priblizne se dava voda) - nu zkratim to :) Tema autor oznacil jako vyrešené, tím pádem to beru jako vyřešené, za OT a rýpnutí se omlouvám, jen mi to přislo jako zasmáníhodné :)
↑ frank_horrigan:
ber také, prosím, ohled na pravidlo č. 1 Místo OT v tématu (prosím o edit) navrhní, prosím, kolegovi reálné rozměry přikopu, určitě má jen překlep v zadání.
Děkuji.