Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj,
dneska jsme psali psali písemku, kde byl příklad na zjištění tečné roviny k ploše dané implicitně.
Zadání: Napište rovnici tečné roviny v bodě A=[2;-1;-2] k ploše: ln(y-z)=(x+y)(x+z).
Vyšlo mi to: x-y+2z+1=0
prosím o kontrolu, jestli jsem to dal dobře. Myslím, že jo, ale třeba tam dělám chybu, které si nemohu všimnout. Předem díky!
↑ marekjanu:
Zdravím,
také mi to tak vyšlo (i když co se dá očekávat od mé kontroly po tomto výkonu...).
↑ jelena:
Děkuju,
bylo to dobře i spolu s některými ostatními příklady, které jsem v písemce měl. Viz. třeba ty křivkový integrály a další příklady, které jsem tady na fóru spolu s vámi řešil po celý semestr. Takže výsledek je takový, že zkoušku jsem nakonec dal, hurá :-)
Mám radost a chci vám všem poděkovat.
Další věcí je to, že tímto semestrem skončila prozatím výuka matematiky v našem oboru. Je to až trochu nostalgické - vždyť matematiku jsem měl od 1. třídy základky až teď po druhák vejšky. Žádný jiný předmět jsem bez přerušení takto dlouho nestudoval. No doufejme, že někdy zase budu pokračovat, nebo aspoň jiným způsobem přijdu s matikou do styku. Přesto se zde na fóru budu nyní vyskytovat už jen zřídka. Vím, že tady nezůstalo mnoho mých příspěvků, ale měl jsem toto matematické fórum jako jakousi pomocnou ruku již od maturitního ročníku a občas jsem se obrátil o pomoc. No teď si říkám jestli bych neměl začít pomáhat já, třeba v sekci střední škola. Uvidíme. Ještě jednou děkuji.
↑ marekjanu:
Zdravím, velmi děkuji za zprávu a srdečně blahopřeji k úspěšně složené zkoušce.
Ve Tvém případě pomoc byla potěšením, neb jsi měl velmi vstřícný přístup a hodně toho vyřešil samostatně. Přeji, ať se daří i nadále, k tomu hodně zdaru a pohody.
OT: ještě jsem nepochopila vysvětlení v tomto tématu váženého Moderátora kolegy Kondra, někde se tady potuluje můj povzdech, že snad jednou... Tedy máš prostor pro působení :-)
Stránky: 1