Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, můžete mi někdo prosím pomoc s těmito příklady? Vůbec nevím jak to mám dělat. Předem děkuji
↑ Lucinecka88:
+podmienky
Stačí tak ?
↑ Chrpa:
Keď urobím skúšku ja, mne to vychádza, neviem prečo ;)))
↑ hradecek:
Jo už mě to taky vychází
Příspěvek zeditován.
↑ gadgetka:
Děkuji,ale nechápu jak jsi to udělala a jak mám pokračovat. Má to vyjít 10.
↑ hradecek:↑ Chrpa:
Děkuji oběma.
↑ Lucinecka88:
Zdravím,
když zkusiš do zadání (1) dosadit výsledek 10, tak levá není stejná jako prava. Myslím, že nemá být log(3x), ale jen log(x) v exponentu nalevo.
Podle stroje pak je výsledek pěkný, ovšem výsledky x=0, x=-10 nebereme vzhledem k def. oboru logaritmické funkce.
Zkus překontrolovat zadání.
↑ jelena:
Ahoj, zadání jsem překontrolovala a je správné. nevím jak to mám udělat.
↑ Lucinecka88:
postup od ↑ gadgetka: (děkuji), že logaritmuje levou a pravou stranu log se základem 10, je naprosto v pořádku, ale ten výsledek nebude ve shodě s výsledkem, který máš.
Pokud nebude 3x, ale jen x za log (v exponente nalevo), tak po logaritmování dostavaš:
můžeš to dořešit.
Zadání, jak jsem rozuměla, nejsou ze sbírek, je to ruční opis, může být překlep (v Petákové toto zadání jsem nenašla, jiný zdroj pro kontrolu teď nemám).
↑ jelena:
Tento příklad je od učitelky, kterou mám na matiku a ty příklady má už pár let. zkusím to vypočítat s x a ne 3x. Ještě se kdyžtak ozvu. Děkuji
Ahoj, vypočítala jsem to s x a nechám to tak. Děkuji moc
↑ Lucinecka88: není za co, daleko více toho vyřeší a vysvětlí kolegové, děkuji..
Pro pořádek - úloha je ze "Sbírky maturitních příkladů z matematiky", vydáno SPN, mám 10. vydání a v zadání opravdu není 3x, ale jen x.
Stránky: 1