Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím!
Uvažuji o studiu matematiky na matfyzu a rád bych znal vaše názory na tyto dva studijní obory. Mimochodem, v navazujícím magisterském studiu bych zřejmě volil obor matematická analýza.
Zajímám se o ekonomii a ekonomiku, ale k financím nemám až tak blízko a netuším, jak bych to zvládal. Na druhou stranu, mám pocit, že tento obor se hodí více do praxe, pokud bych měl dělat např. v bance. A nebo je lepší mít raději teoretický základ v matematice?
Díky za názory :o)
Jestli tě láká matematika a ekonomie, tak můžeš zkusit i teoretickou ekonomii na IES. Matematiky tam je dost, ekonomie též.
Konec reklamy.
Na matematiku se vykašlete. Nejlepší je chemie na VŠCHT. A máte tam i v prvních 2 semestrech i tu matiku.
↑ do.not.speak.to.me:
Omlouvám se za OT, ale přečetl jsi si vůbec na co se autor ptá?
↑ Sgt.Randleman:
Ako študent matematiky si, predpokladám, môžeš voliť predmety z ponuky univerzitných predmetov. Ak sa zaujímaš o financie, môžeš si zapísať premety, ktoré sa ich týkajú. Ak to s nimi myslíš vážne, tak sa orientuj na finančnú matematiku. Ak je to len hobby, popri serióznej matematike (čo predpokladám), tak si môžeš zapísať predmety z učebných osnov finančnej matematiky. Zvládnuť by sa to malo dať. Nevidím v takomto prístupe problém.
Díky za reakce, myslím, že i předtím jsem měl docela jasno - obecná matematiky.
↑ Sgt.Randleman:
Omlouvám se, že ještě otvírám uzavřené téma, ale jaké je teda to vaše kýžené uplatnení?
↑ halogan:
Omlouvám se, že odpovídám až tak pozdě. Na DOD (a vlastně i den předtím) mě zaujal obor ekonometrie v navazujícím magisterském studiu a dověděl jsem se, že pro tento obor je třeba vystudovat obecnou matematiku. První 2 roky programu matematika jsou ve všech oborech stejné a v posledním semestru obecné matematiky se studenti specializují podle toho, co budou studovat dále. Na tu ekonometrii je prý potřeba ten širší teoretický základ.
A uplatnění? Možná ani není třeba uvádět konkrétní příklady, ale třeba hodně lidí z ekonometrie z matfyzu prý často končí na vedoucích pozicích.
↑ Sgt.Randleman:
Skvělá volba, o ekonometrii na MFF slýchám samou chválu.
Pokud byste to přecijen chtěl proložit ještě nějakou širší ekonomií, můžete se ještě jednou podívat na nabídku IES. Ekonometrie dva semestry už na bakaláři (samozřejmě jiný level, ale učí to lidé z matfyzu) a další 2-3 semestry na magistrovi. Kolem toho všechny ty různé ekonomické předměty.
DOD bude 14. ledna, pokud mě pameť nešálí.
A z IES lidé také často končí na vedoucích pozicích :-)
Lákám z důvodu toho, že potřebujeme kvalitní studenty se zájmem, který vy jasně ukazujete, neberte to tak, že bych chválil IES do nebes každému. Jen se snažím šířit informace o tomto celkem neznámém institutu.
↑ halogan:
Na IES se samozřejmě taky hlásím :o)
Snad se mi povede dostat na obě školy a pak se už jen rozhodnout. Ale zatím mám stále pocit, že k matice mám jaksi blíž :--)
Stránky: 1