Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ b.r.o.z1:uz som to poslala malo by to prist!!!
Zadání:
http://leteckaposta.cz/665791409
je to skutečně tak
↑ simca simcik:
ano, ale nevím si s tím poradit
640 m^2, dle reálu bych to TYPOVAL na 40 x 16 m, měřítko 1:1 000 fakt nvm
↑ b.r.o.z1:ano je oto skutocne tak!!!na 1000000% sak som to fotila z mobilu aby som ti to poslala!!keby to tak nebolo tak by som ti to asi neposlala!!§
↑ b.r.o.z1:no a zapis aebo tak neco!!!ci to je wse??
↑ simca simcik:
to je můj odhad, jak by to mohlo být, úvaha, nic víc, to hřiště může ale klidně rozměry 4:160 m(i když to je velmi nepravděpodobné) máš výsledky?
↑ b.r.o.z1:jo mam vysledky presne to tak vyslo!!len potrebujem cely postup!!k tomu vis!!
↑ simca simcik:
Tak asi takto:
vim že poměr je nějaký
vim že jedna strana bude něco se 4 ku něčemu a to má v reálu povrch 640 m^2, 640 = 4 x 160(nepravděpodobné), 40 x 16 (pravděpodobné)
40m = 4 cm x něco
4000cm=4 cm x1000 => poměr je 1 : 1000
nicméně toto řešení nemusí být správné, neboť to nepodléhá až zas tolik matematice, jako spíše logické úvaze
↑ b.r.o.z1:dekuji moc mi to pomohlo!!fakt=)
vedel by mi niekto poradiť ako si mám vypočítať mierku ak skutočný objekt má rozmery 8m x 6m???? a potrebujem spraviť na to model.
↑ isabela.dobrev:
Zdravím, založ si prosím, vlastní téma, ve kterém také napíš, jak velký má být model (od toho se bude odvijet měřirko (mierka)). Děkuji