Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry den, neke jsem cetl takovy anglicky citat - neco v tom smyslu, ze sbirky matematickych prikladu vznikaji prepisovanim prikladu ze starsich sbirek, ktere vznikly prepsanim z jeste starsich sbirek.
Bohuzel si nepamatuju presna slova, ktera tam byla pouzita, takze google nepomohl. Nevite nekdo, jak to zni presne a kdo je autorem?
Dekuji moc.
↑ kaja.marik: Zdravím při nedělní siestičce :-)
Ze kterého autora to kdy vypadlo to nevím, jen vím , že každý matikář, který už učí nějaký ten pátek tvrdí totéž.
Prohledavala jsem dnes učebnici matematiky pro ekonomické fakulty a tento citat je uveden - autor Erich Kaestner.
"Nové školní učebnice vznikají převážně ze starých školních učebnic, které vznikly z ještě starších školních učebnic".
Tak až půjdu platit tradiční poplatky za prodlevy a vratit dvoudíl Karolíny (neb už mám svůj vlastní), tak se pokusím podívat :-)
Zdravím.
Našla jsem zdroj citátu - odkaz.
Při hledání jsem si vypůjčila tuto knihu, o které vím asi 35 let od jedné slečny z Maďárska, ale nikdy mne nenapadlo tuto knihu přečíst. V knize řčení nebylo, ale je zábavná, moc jsem se nasmala, děkuji za nápad ↑ kaja.marik: :-)
Nabídka lingvistická - hodná dcera nabízí, že by se ujmula překladu pravidel a popísek, titulků apod. - pokud dostane pokynem.
Zdravím.
--------------------------
"Každou neplechou, ke které dojde, nejsou vinni jenom ti, kteří ji provedou, nýbrž i ti, kdož ji nezabrání", prohlásil profesor. "Tuto větu do příště všichni pětkrát opíšete."
"Padesátkrát?" zeptal se posměšně Sebastian.
"Ne, pětkrát," řekl profesor. "Opíše-li někdo nějakou větu padesátkrát, nakonec ji zase zapomene."
Citováno odsud.
↑ kaja.marik:
Vypadá to, že tento citát vznikl opisem staršího citátu, který vznikl opisem ještě staršího citátu. :-)
Dekuji a zdravim :)
↑ maly_kaja_hajnejch-Lazov:
také Vás hezky zdravím a děkuji do rozšíření obzorů. Dobré tipy na čtení máte :-)