Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 06. 05. 2011 16:30

yourLife
Zelenáč
Reputace:   

Temata ke statni maturite

Zdravim, ja nejsem zrovna extra matikar, dostal jsem 9 temat, abych je dal dohromady pres vikend, od rana se tu s tim zlobim.
Neco jsem dohromady dal, kdyby se tu naslo par hodnych lidi a pomohlo mi s tim zbytkem, byl bych velmi vdecny :o)
Tema 3 jsem nezacal a v tematu 2 a 4 mam bud divny vypocty nebo nevim, ktera bije. Jenom tema 3 jsem jeste nezacal.
Temata mam vyfocene a nahrane na ulozto.cz. Obcas je spatna kvalita fotky, takze se to musi priblizit.

Tema 1 - Číselné obory - chybí příklady č. 8, 12, 16, 17, 18
Tema 2 - Algebraické výrazy - nemam nic
Tema 3 - Rovnice a nerovnice - to jsem jeste nezacal
Tema 4 - Funkce - nemam nic
Tema 5 - Posloupnosti a finanční matematika - příklady č. 11, 12, 13, 14
Tema 6 - Planimetrie - příklady č. 11, 12, 13, 14
Tema 7 - Stereometrie - příklady č. 9, 10
Tema 8 - Analytická geometrie - příklady č. 14, 15, 16, 17
Tema 9 - Kombinatorika - uděláno vše

Temata ke stazeni:
http://www.ulozto.cz/8897556/matematika-temata-rar

• (téma jako vyřešené označil(a) yourLife)

#2 06. 05. 2011 16:37 — Editoval teolog (06. 05. 2011 16:57)

teolog
Místo: Praha
Škola: MFF + PřF UK
Pozice: Gymnázium Přírodní škola - učitel (M, Z)
Reputace:   167 

Re: Temata ke statni maturite

↑ yourLife:
Také zdravím,
skutečně chcete v tomto jediném tématu řešit všechny příklady dohromady? Jedno z místních pravidel říká, že do jednoho tématu patří jeden příklad. Toto pravidlo má poměrně velký smysl právě pro přehlednost řešení.
Tím, že nás nutíte stahovat nějaké neznámé soubory, situaci rozhodně neulehčujete (o nějakém zvětšování nekvalitní fotky ani nemluvím).

Takže pokud chcete skutečně poradit, doporučuji tento příspěvek smazat nebo přepsat a dát do něj jeden příklad, pokud možno s krátkým komentářem, co konkrétně dělá potíže. A pro další příklady další témata.

A nepočítejte s tím, že Vám sem někdo napíše kompletní řešení všech příkladů. Tady na fóru se snažíme, aby tazatelé vyřešili příklady sami jen s naší pomocí (ikdyž výjimky jsou i tady).

Tak ať se daří a pevné nervy k maturitě.

#3 06. 05. 2011 16:51 — Editoval yourLife (06. 05. 2011 16:57)

yourLife
Zelenáč
Reputace:   

Ani jsem nepocital s tim, ze by mi to nekdo vse spocital, jen potrebuji nakopnout, krome prikladu, ktere jsem vypsal cisly, tam si nevim rady.
Temata jsou dohromady, abych tu nevytvarel spam.  Fotky jsou upraveny, pouzil jsem pojem zvetseni misto priblizeni...
Jelikoz mi nesel upload fotek jako image, tak jsem to zabalil do winrar a dal na ulozto.
Ani kure zadarmo nehrabe, jsem ochotny nabidnout 500-1000,-kc.
Jelikoz jsem student, tak si vic dovolit nemuzu, tak pokud bude mit nekdo zajem piste do soukrome zpravy.
Jelikoz ted nemam cas, tak bych to rozvedl pozdeji. Tema jsem oznacil jako vyresene, zamknout nejde.

#4 06. 05. 2011 16:56 — Editoval teolog (06. 05. 2011 17:03)

teolog

↑ yourLife:
Tady nejde o peníze, ale o dodržování pravidel na fóru, které ulehčuje život jak tazatelům, tak i případným pomocníkům.
Já rád pomůžu s jedním, dvěma nebo třemi příklady. Na víc prostě nemám čas. Ale když vidím hromadu příkladů, zavírám to a jdu od toho. Kdybych ty příklady viděl rozepsané zvlášť, tak si některé vyberu a poradím, jak budu moct.
Tak to jen můj praktický pohled na věc.

#5 06. 05. 2011 17:01 — Editoval yourLife (06. 05. 2011 17:02)

yourLife
Zelenáč
Reputace:   

Njn, jednam jako zoufaly clovek.
Ja z matematiky nematuruju, ale musime to udelat vsichni a kdyz clovek nevi, ktera bije, tak se mu to moc dobre nepocita :o)
Kdyz nepobiram zaklad, tezko spocitam neco vic, tlaci me cas, musim se ucit na dulezitejsi predmety, ale kdyz to neodevzdam, tak k maturite nejdu.
Proto jsem to resil touto formou, dokonce i driv, nez jsem pozadal o pomoc  lidi ve svem okoli.

#6 06. 05. 2011 17:11

teolog

↑ yourLife:
Mrzí mne to, ale v takovém případě Vám neumím pomoci. Přesto jsem to stáhnul a mrknul na to. Jsou to víceméně klasické středošolské příklady, drtivá většina z nich se tady na fóru řeší opakovaně. Tak se tady zkuste poohlédnout, využijte místní vyhledávání a věřím, že většinu stejných nebo podobných příkladů tady najdete již vyřešenou.

#7 06. 05. 2011 17:22

yourLife
Zelenáč
Reputace:   

Ok, kouknu se po foru :o)

#8 06. 05. 2011 18:26

miso16211
Πυθαγόραc
Pozice: n/a

to akoze chces od nas abych ti pomohl vyresit nevym kolik milionu prikladu pane boze ked ta funkcie si popocitam nektore a napisem vysledky ked chces neco za neco ale ja njsem robot + enstein + lacna pracovna sila

#9 06. 05. 2011 18:30

miso16211
Πυθαγόραc

a ked uz tak poriadne prosvic a nesvic aneb nekoho pozadaj aby ti presvicol lebo focene su nanic a este tak blbo.

#10 06. 05. 2011 18:31

miso16211
Πυθαγόραc

jak ZBĽUTE a to akoze ty chces maturovat z matiky a toto chces aby ti nekdo pomohl vyresit a este ze do akeho rocnika chodis

#11 06. 05. 2011 18:33

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ miso16211:

Zdravím, Mišo, věnuj se prosím své chemie. Některá témata ještě neobsahuji Tvůj návrh - zkus pohledat odkazy a umístit alespoň odkazy, co jsi našel.

Toto téma zavřu, kolega ↑ yourLife: všechno pochopil a, věřím, že bude postupovat podle pravidel.

Děkuji Tobě za zájem.

#12 06. 05. 2011 18:33

janca361
.

OFF TOPIC:
↑ miso16211:
Myslím si, že ty si ten pravý, kdo se má k vyřešení X příkladů vyjadřovat, kolik si jich založil v sekci Chemie.

Zápatí