Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravim, prosím vás nemá někdo nějaký dobrý domkument o tématu volný extrém funkce?? Dobře vysvětlen.
Díky moc

↑ lukano1984:
Zdravím, zkuste toto.
Koukal jsem na to a je to jen o vázaném extrému. Já potřebuji volný extrém funkce.
Nemáte někdo neco o volném extrému funkce?
Nemáte někdo neco o volném extrému funkce?
Opradu někdo nemáte o tomto tématu něco?
Potřeboval bych dobré materialy o volném extrému funkce?
↑ lukano1984:
Zdravím,
není problém v tom, že v češtině se ten pojem příliš nepoužívá - jak jsem pochopila, to je extrém (který se běžně používá a už nemá další označení), který se probírá v literatuře před vázaným extrémem.
V ruštině - je to "свободный (безусловный) экстремум" tedy skutečně "volný, nepodminěný, bez vázby" - ale odkazy na ruskou literaturu asi nepotřebuješ.
Jak složitá literatura má být? Co jsi již četl a proč to nevyhovovalo? Účel - bakalářka? Vedoucí práce něco doporučil?
Samotnou už mne to zajímá, děkuji.
↑ jelena: Zdravim, potřebuji to k diplomové práci. Spiš bych to chtěl jen pochopit obecně. Třeba na nějaké metodě nebo na nějakém příkladu.
↑ lukano1984:
Děkuji. Už tomu rozumím (snad) - v optimalizačních úlohách se to označuje zvlášť - úloha na volný extrém, úloha na vázaný extrém, například.
Je možné, že v literatuře ekonometrů se to tak označuje, žádnou nemám. V Rektorysovi, ani v Jarníkovi jsem přímo slovo "volný" extrém nenašla, ale pokud to porovnám s ruskou literaturou, tak to je extrém funkce více proměnných vyšetřovaný na celém definičním oboru. Tedy 1. část kapitol o extrému funkce, před extrémem vázaným.
Teorie, příklady - myslím, že každá učebnice Mat. analýzy a sbírka pro MA II např. technických škol. Do soukromých zpráv pošlu odkaz na stažení Eliaš, Horvath.
Třeba někdo z odborných zdatných kolegů doporučí ještě něco, děkuji, ale tak bych to viděla. Také bych viděla, že literaturu je dobré konzultovat s vedoucím práce, ale abych to s výchovou dnes nepřehnala.
Úspěšnou práci přeji.
Stránky: 1