Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, potřeboval bych ověřit zda mám správný výsledky. Jde o cvičné přijímačky na ČVUT FEL:
Dle mého je správná odpověď c)
protože, když:

pak:

Tady netuším. Prosím o pomoc. Z čeho mám vyjít?
Pokud by se jednalo o neorientovaný graf tak se mohou vyskytnout dva typy hran:
1) STROMOVÉ - hrany po kterých jsme přišli do nenavštíveného vrcholu
2) ZPĚTNÉ - hrany vedoucí do již navštíveného vrcholu
Pokud by se jednalo o orientovaný graf tak se mohou vyskytnout hrany:
1) STROMOVÉ - hrany po kterých jsme přišli do nenavštíveného vrcholu
2) ZPĚTNÉ - hrany vedoucí do již navštíveného vrcholu
3) DOPŘEDNÉ - vedou z právě prohledávaného vrcholu do svého potomka v témže stromě
4) PŘÍČNÉ - vedou z právě prohledávaného vrcholu do vrcholu v jiném podstromě téhož grafu
Tady si nejsem jistý. Použil bych upravený BFS s jeno pomocí bych našel všechny silné komponenty. Jde to i jinak?
Pokud jsou moje odpovědí správné považovali by jste je z Vaší zkušenosti za dostačující? Ještě dodám že jde o přijímačky na obor Výpočetní technika.
Děkuji za pomoc.

↑ Ufňa:
Více příkladů v jednom tématu je dost odrazující. Zkuste dodržovat místní pravidla, třeba budete s dotazem úspěšnější. O duplicitách ani nemluvím.
↑ teolog:
Omlouvám se, ale myslel jsem že bude lepčí, když všechny příklady z jednych přijímaček budou podromadě na jednom místě právě pro studenky, kteří jsou ve stejné situaci jako já. Co se týče duplicitách tak potřebuji poradit s konkrétnímy příklady zkonzultovat konkrétní postup řešení.
Stránky: 1