Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
"Mě by třeba zajímalo, jak jste se sem na forum vůbec dostali :-)"(c)
Cíleně jsem hledal(a) nějaké Matematické fórum. | 30% - 82 | |||||
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem studující). | 37% - 101 | |||||
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem vyučující). | 1% - 4 | |||||
Potřeboval(a) jsem řešení problému z praxe. | 3% - 8 | |||||
Fórum mi bylo doporučeno. | 5% - 14 | |||||
Jiná cesta, případně doplním v tématu "O nás :-)". | 4% - 13 | |||||
V čtenářském deníku mi chybela kniha "Stařec a moře". | 1% - 5 | |||||
Hledal(a) jsem zdroj řešení projektů svých studentů. | 0% - 2 | |||||
Hledal(a) jsem kružítko. | 5% - 15 | |||||
Už si nepamatuji. | 8% - 22 | |||||
Počet hlasujících: 228 |
↑↑ Tychi:
:-) tak to jsi umíchala francouzské palačinky (ovšem pro 2 - to ani nestalo za to upatlání nádobí, tedy pokud také nemáš zalíbení v jeho umývání). Kypřit se dá pomoci kvasnic, minerálky, sody zhašené kyselomléčným výrobkem, nikoliv však práškem do pečiva :-) Máme zde i kvalifikovanou pomoc, kdybychom si nevěděli rady :-)
----------------------------------------------------------------
Podstatné - jelikož již znám výsledek maturity kolegy Hanise, tak mu k výsledku srdečně gratuluji, tablo jsme viděli :-)
Ano, konečně se připojuji k majoritě odpovídajících na tomto fóru, kteří mají maturitu.
Krásná témata jsem si vybral, skvěle si popovídal a dostal první čtyřku na gymplu, která mi vůbec nevadí.
↑ Hanis:
:-) 3. gratulace, teď k dalšímu významnému posunu - i když pořád mám pocit, že v počtu místních maturantů MGO ještě zaostáváme za Jaroškou (jiné statistiky nesleduji).
↑ jelena:Potřebovala jsem je, abych je naplnila masovou směsí. Nakonec vzniklo palačinek pět, tři si daly děti s marmeládou a vůbec neprotestovaly, že jsou po obědě a jíst nechtějí(o:
↑ Hanis:Gratulace, první čtyřka? To jsi tím gymplem projel nějak moc lehce. Nebo je to první čtyřka, která nevadí?(o:
Já nastupuji zítra na popravu. Matiky se nebojím jen bych rád něco, kde si věřím.. Takže by to nemusela být planimetrie a to hlavně zobrazení v rovině.. :/
V němčině bych si taky sakra vybral téma, co by padnout nemuselo a to samé angličtina, kde bohužel nebylo moc času na hlubší přípravu. Češtinu snad nějak okecám. No držte mi palce :)
Neboj, maturita je sranda a stejně - nejvíce jsem se připravoval na Nový Zéland do AJ - naučil jsem se nejdelší zeměpisný název zapměti -
Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu.
A stejně jsem to nepoužil.
A maturita v odpoledních hodinách z čj se podobá pokecu o knížce u pivka s kámošem (alespoň v mém případě).
Každopádně hodně štěstí!
Tak je to doma. 39/39 ajina, cestina 8/9. Němčina za 1 a matematika třešnička - exponenciální funkce a rovnice - za 1. Našeho tělocvikáře, který tam dělal místopředsedu jsem údajně tak nadchnul, že by se až začal učit matematiku.
Ovšem docela zklamání a to v tom, že profesorky mi nevěřily, že .. docela jsem "čuměl"
Jinak děkuji všem, co mi zde pomáhali v přípravě! Zdenek, Hanis, Marnes, Jelena no je vás hodně. děkuji
↑ elypsa:, ↑ Lukee:
velká gratulace :-)
↑ Lukee:
jak si stojí MGO v počtu písmenek oproti absolventům Jarošky, tuším, že mají i za jménem, tak ještě posnažte :-).
Mám pocit, že již zapomínám, co kam se píše, tak ještě - jeden z prvních místních maturantů kolega Martin (liquid) oznamoval, že má po Bc. statnicích a pokračuje ve studiu.
jelena napsal(a):
Podstatné je, že nadchází týden 5. výročí působení silné jarní sestavy kolegů Kondra, Jarrro a Nejlepšího Výchovného Poradce všech dob a zároveň autora jediného "cizího" článku na hlavním webu (kdo to ví? :-) a také příchod 15000. uživatele (pokud se probojuje přes účinný antispam).
No jo, uteklo to :-) Kolegům gratuluji k úspěšnému završení studií. Já si počkám do podzimu. Aspoň můžu dohlídnout na svou poslední MathRace bez stresu ze státnic :-)
Ať se daří,
Kondr
Doučovaná zvládla logiku na jedna, doučovaný o svém výsledku maturitní zkoušky mlčí..
web plný učebních materiálů k nahlédnutí zde www.dumy.cz
↑ Tychi:
gratuluji k výsledkům (Vennovy palačinky měly úspěch?).
K maturantovi - buď rada, že nechce se doučovat v letě :-)
Ten web má něco společného s RVP, nebo to je zcela jiná aktivita?
↑ Kondr:
stačila jsem ještě sledovat letový posun k výsledku týmu kolegy Olina (tedy pokud za sebe nepostavil náhradníka), potom již jsem musela přes Opavu. A vidím, že i další kolegové měli úspěch, gratulace :-)
Co bychom teď dali na nástěnku?
↑ jelena:Možná nějaké společné lidi, rozhodně tam spousta škol zveřejňuje to, co je povinna v rámci EU PES někde zveřejnit a jejich školní weby asi nemají potřebnou kapacitu.
Vennovy lívance..vlastně nevím, ale předpokládám, že v testu byly, stejně jako ve všech dostupných verzích, tak je asi zvládla, když má za jedna(o: Každopádně se víc poptám, až bude mít studijní klid..
↑ byk7:
:-) zejména výkon vašeho týmu (a ještě Janču) jsem sledovala pozorně (u vás - dramatický vývoj s úspěšným závěrem?), odcházela jsem v cca 9-10 úloze u vás.
↑ Tychi:
děkuji, občas se mi jeví přemateriálovano a v duchu tohoto tématu, co jsem se dívala :-)
Zdravím,
chci poděkovat všem za pomoc s propagací MathRace; adminům za horní roh a mám takové podezření, že účast Opavského týmu je také důsledkem přímluvy někoho z fóra ;-)
Mějte se,
Kondr
↑ jelena: ze zacatku to nebylo nic moc, potom jsme se drzeli na 3. az 4. miste, no a v poslednich 30s se nam podarilo spravne zadat reseni 13. ulohy, coz nas posunulo na druhe misto
zajima byla reakce skoly, kde to podle me vychvalili az moc :-)
↑ jelena:Lívance měly úspěch částečný, jedny lívance za plný počet, druhé za 3/4 bodů. Takže jsem spokojená(o: Informatika nakonec za dvě, já spokejná méně, doučovaná spokojena naprosto a ještě víc. Tak jsem vlastně celkově dost spokojena, tohle doučování bylo nadmíru úspěšné(o: (když vezmu naše první setkání, kdy jsem si přebírala učebnici logiky, nahlédla do ní a prohlásila, že se zkusím kouknout, ale neslibuji, protože mě tohle opravdu při vysokoškolském studii naprosto minulo..Japato vlastně, že filozofové berou logiku tak čitelně a my matfyzáci jsme ji nabrali jen někde okrajově a navíc děsně nečitelně?(o:)
↑ Kondr:
já o tom nic nevím, svedu to na kolegu Hanise :-)
↑ byk7:
přesně tak jsem to viděla.
↑ Lukee:
určitě (viz archivy). Zajímalo by mne, který stratég zasadil termín soutěže do týdnu, kdy vrcholí napravování všech možných známek, probíhají výlety a naděje, že zasněží, je u bodu mrazu.
↑ Tychi:
děkuji za upřesnění (doučování, které něco přineslo doučovateli (nejen finance) je snad nejlepší varianta). Ohledně výuky logiky FF - MFF rozsáhle pojednával kolega Wotton (viz celé téma a možná i v jiném také)
Mne spíš udivuje odvaha kolegyňky studovat filosofii - pracovat s takovým oborem se snad ani nedá a vdát se také ne :-)
Zdravím.
↑ Lukee: Ono není s čím srovnávat -- tentokrát to bylo poprvé jen pro první a druuhé ročníky, tedy dvakrát menší cílovou skupinu. Z tohoto hlediska účast překvapila pozitivně.
jelena napsal(a):
Zajímalo by mne, který stratég zasadil termín soutěže do týdnu, kdy vrcholí napravování všech možných známek, probíhají výlety a naděje, že zasněží, je u bodu mrazu.
To já. Zasadil, zpropagoval, zkoordinoval. Ještě musím vykázat :) Pokud jde o to, proč jsem zasadil tam kam jsem zasadil, tak to souvisí hlavně s podmínkami grantu.
Ať se daří,
Kondr