Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 11. 2012 17:54

rusty
Zelenáč
Reputace:   

Mechanická práce

Dobrý den, potřebovala bych pomoc. 2-kg kladivo zasáhne 1.5-gram hřebík na t = 1,8 s

a.Určete práci vykonanou na kladivo u hřebík.
b.Použijte svůj výpočet v (a) pro stanovení průměrné síly působící na hřebík v kladivem.

#2 28. 11. 2012 11:47

Iktomi
Reputace:   15 

Re: Mechanická práce

Ať přemýšlím jak přemýšlím, zdá se mi, že tomu příkladu něco chybí. Čas je tam zadaný zjevně pro výpočet impulzu, ale jaká je síla? To hmotnost kladiva neudává, mohu praštit větší nebo menší rychlostí.

„Matematika je dokonalou metodou jak vodit za nos sám sebe.” Albert Einstein

#3 01. 12. 2012 13:19

rusty
Zelenáč
Reputace:   

↑ Iktomi:
mám udělat seminárku na téma Studujte práci sil při zarážení hřebíku kladivem , a k tomu mi má pomoc tento aplet http://zamestnanci.fai.utb.cz/~schauer/ … ob6_1.html a právě pod tím je napsaný ten příklad

#4 03. 12. 2012 09:40

Iktomi
Reputace:   15 

↑ rusty:
Na ty stránky jsem se sice dostal, ale animace mi nefunguje. Ale v anglickém textu zadání, který se mi objevil, je něco poznamenáno o tom, že pozice je vyjádřena v cm. Nevyplývá z toho třeba to, že by se tam mohlo jednat o volný pád kladiva na hřebík? Pak by se mohla energie vypočítat se změny potenciální energie.

„Matematika je dokonalou metodou jak vodit za nos sám sebe.” Albert Einstein

#5 06. 12. 2012 17:37

rusty
Zelenáč
Reputace:   

no tam jsou v tom apletu pozice hřebíku[3,1,22,6] i kladiva [0,22,6]

Zápatí