Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Hezký letní den,
chystám se na soukromou školu, jejíž školné není zanedbatelné. Je tu však možnost složit stipendijní test, který, v případě úspěšného složení, umožňuje výrazné slevy na školném. Testy jsou z Angličtiny, Ekonomie a Matematiky.
Touto cestou Vás chci požádat o pomoc s přípravou. Jedná se 20 jednoduchých příkladů, které jsou dostupné na této webové adrese. Velice bych ocenil, našel by se-li nadšenec, který by si udělal čas a příklady vyřešil. Nenechte se zaskočit množstvím 20 příkladů, příklady jsou opravdu snadné.
Děkuji za pomoc a za Váš čas
Richard
Zdravím,
chystám se na soukromou školu, jejíž školné není zanedbatelné.
před časem jsi se chystal na státní školu, kde školné není žádné. Tu školu jsi dostudoval a nedala dostatek znalosti, abys vzorový test vyřešil samostatně a případně zde prokonzultoval jen nejasné momenty?
Nenechte se zaskočit množstvím 20 příkladů, příklady jsou opravdu snadné.
nenechám :-) Téma záměrně nechám jako testovací a ani místní pravidla nebudu citovat - zda taková nabídka může vůbec někoho nadchnout. Děkuji za názory.
Hezký letní den
co je na tom hezkého, prosím Tebe? :-)
↑ Brano:
:-) buď je horko, nebo klimatizace hučí a fouká na hlavu, nebo ženou vyplet záhony, škola není - třeba dětem zajišťovat náhradní program no atd. Dosud jsem nenašla žádné letní pozitivum. No může se to stát v zasněžené zimě? Nikdy (až na tu klimatizaci, ta se nám jednou v zimě pomátla a vyrovnávala teplotu v pracovnách s venkovní, ale když to srovnám s létem, pořád zima vyhrává :-)
Zdravím.
↑ jelena:
Já jsem tedy jedno pozitivum našel. Léto mě nutí dříve vstávat, protože právě ta zlotřilá klimatizace na mém pracovišti v kritickém provozu nefunguje optimálně a od cca deseti hodin je tam na padnutí.
jelena napsal(a):
Zdravím,
chystám se na soukromou školu, jejíž školné není zanedbatelné.
před časem jsi se chystal na státní školu, kde školné není žádné. Tu školu jsi dostudoval a nedala dostatek znalosti, abys vzorový test vyřešil samostatně a případně zde prokonzultoval jen nejasné momenty?
Nenechte se zaskočit množstvím 20 příkladů, příklady jsou opravdu snadné.
nenechám :-) Téma záměrně nechám jako testovací a ani místní pravidla nebudu citovat - zda taková nabídka může vůbec někoho nadchnout. Děkuji za názory.
Hezký letní den
co je na tom hezkého, prosím Tebe? :-)
Někdo hledá pozitiva na negativních věcech, někdo hledá negativa na pozitivních věcech, věc názoru a povahy ;).
Jinak k první poznámce. Studoval jsem 3 roky demografický obor, to že člověk studuje vysokou školu neznamená, že je poté matematikem :). Na lidech oceňuji tu vlastnost, že je-li kdokoli v jakékoli disciplíně, které nám svět nabízí, sběhlý, dokáže přistupovat k nezasvěceným nepovýšeně.
Myslím, že když se zde najde někdo, kdo vyřeší všechny příklady, může být tento post více použit pro širší spektrum lidí a i já si budu moci zkontrolovat výsledky příkladů, které si myslím, že umím vyřešit.
Ale inak 17) je vcelku pekna uloha. Riesenie na 4 otocenia som nasiel hned, ale to na 3 mi neslo. Az ked som sa rozhodol, ze idem dokazat, ze sa to neda a zacal som systematicky preverovat vsetky moznosti tak som to nasiel ako poslednu moznost.
a 11) je vzorovy priklad zle zadanej ulohy - vobec tam nie je povedane ako sa z vlajociek robi signal, len ze sa nesmu opakovat. Ale je napr. rozdiel ked mam trebars jednu vlajocku zdvihnutu nad hlavou, alebo ked ju mam kolmo k telu a otacam sa okolo svojej osi s frekvenciou
.
Pripadne trochu relevantnejsia otazka: ak by to mali byt "pismena" a tvorim z nich "slovo" tak mam uvazovat slova lubovolnej dlzky, ktoru viem dosiahnut?
Někdo hledá pozitiva na negativních věcech, někdo hledá negativa na pozitivních věcech, věc názoru a povahy ;).
já nejsem v názoru na léto originální - on to již řekl Александр Сергеевич, překlad IV), pro český překlad se zastavím v knihovně - to je pozitivum :-)
Studoval jsem 3 roky demografický obor, to že člověk studuje vysokou školu neznamená, že je poté matematikem :). Na lidech oceňuji tu vlastnost, že je-li kdokoli v jakékoli disciplíně, které nám svět nabízí, sběhlý, dokáže přistupovat k nezasvěceným nepovýšeně.
Tak potom jako demograf zformuluj, prosím, jaké altruistické pohnutky v tomto případě zafunguji. Toto mne vážně zajímá.
↑ Formol:
mně dokonce ani spát nedává - předevčírem bouřka vyřadila i náhradní zdroj, tak jsem byla také povolána a byla jsem v práci do 04:30, potom domu a opět zpět.
↑ Brano:, ↑ Cheop:
řeknete, jak to chcete - chcete jednotlivé úlohy diskutovat hromadně v jednom tématu, nebo necháme kolegu- zakladatele, ať dotazy rozdělí do více témat (případně vytřídí, co má jasno, nebo doplní, co rozpracoval) - tak bychom i pravidla dodrželi viz pravidla. Ale nechám zcela na vás, jak se vám líbí (když jsem téma vyhlásila za testovací)? Děkuji.
↑ Ridar:
Ty příklady opravdu nejsou moc těžké, co jsem se zatím díval. (mám za sebou teď druhák)
1) Lyžařského zájezdu se zúčastnilo 44 osob. Mužů bylo o pět méně než žen, dětí o šestadvacet
méně než dospělých. Kolik tam bylo mužů, žen a dětí?

Promiňte moji lenost, nechce se mi to dopočítávat.
2) Řekl bych že a), prosím znalého nechť mě případně opraví.
Umí lyžovat nebo umí bruslit. Tzn. že jestli nebruslí, bude muset umět lyžovat. (a naopak jestli neumí lyžovat, bude muset umět bruslit, aby to tvrzení bylo ekvivalentní)

↑ jelena:
Zdravím:-)
Já nepotřebuji konzultovat ani jednu úlohu.
Když snad tak jedině 11 - to zadání je, jak už psal Brano, nějak divné. (docela by mě zajímal výsledek)
↑ Aktivní:
Máš pravdu. Jen by bylo malinko přesvědčivější ukázat, že výrok (B || L) <=> (~B => L) je tautologií sestavením pravdivostní tabulky.
↑ Brano:
Nezapomínal bych na možnost tři vlaječky zapálit a čtvrtou přerušovat kouř;-)
↑ Cheop:
Výsledem je po uvážení myšlení zadávajícího 24 - vlajková abeceda spočívá ve vyvěšení různých vlajek pod sebou.
↑ jelena:
Naštěstí nemocnice mívají záložní zdroje. To riziko výpadku proudu snižuje:-)
Ridar: Většina příkladů je na úrovni ZŠ nebo prvních dvou ročníků SŠ - myslíš si, že studium na takové škole ti k něčemu bude? Tedy kromě toho, že dostaneš prsten s logem školy...
Formol napsal(a):
Ridar: Většina příkladů je na úrovni ZŠ nebo prvních dvou ročníků SŠ - myslíš si, že studium na takové škole ti k něčemu bude? Tedy kromě toho, že dostaneš prsten s logem školy...
To už nech na mně ;)
jelena napsal(a):
Ridar: Tak potom jako demograf zformuluj, prosím, jaké altruistické pohnutky v tomto případě zafunguji. Toto mne vážně zajímá.
Zafunguje zejména to, že altruistické pohnutky nepovažujete za altruistické pohnutky ale snažíte se přijmout pokoru jako životní styl.
Zatím velice děkuji za návrhy řešení zmíněných úloh, appreciate that ;)
↑ Cheop:
no tak jsem myslela - že chcete s kolegou Brano pokračovat debatovat nad úlohou z "Kuchařky naši vesnice".
↑ Formol:
naštěstí :-) (a to fakt, zaklepu velmi) a pohotovostní telefony pro případ drobných výchylek ze standardního stavu.
↑ Ridar:
Zafunguje zejména to, že altruistické pohnutky nepovažujete za altruistické pohnutky ale snažíte se přijmout pokoru jako životní styl.
To jsem absolutně nepochopila. Máš v plánu mít konkurenční výhodu (absolvování VŠ) + další výhodu (slevy na stipendiu), tak co na tom má některého nadšence uvést do aktivního stavu? Tomu nerozumím, ale umím několik básniček o galoších (pravda, v ruštině, ale ochotně se podělím :-))
Zdar v přípravě a studiu přeji. Pokud budeš mít v plánu ještě něco diskutovat, tak jednu úlohu do tématu + vlastní návrhy. Rozuměno? Děkuji.
já nejsem v názoru na léto originální - on to již řekl Александр Сергеевич, překlad IV), pro český překlad se zastavím v knihovně - to je pozitivum :-)
v knihovně jsem se zastavila - bohužel, ve vydání, které je v Opavě, je pouze úryvek a to tak, že část o pohledu A.S. Puškina na jaro a léto byla zcenzurována :-) Pokud někdo má nebo najde celé české nebo slovenské znění ↑ viz originál:, přidejte, prosím, do příslušného tématu. Děkuji, téma označím za vyřešené.
↑ Ridar:
Zdravím,
pro Puškina jsi nebyl?
kolega Ridar po měsíci od založení tématu a 1 den před termínem zkoušky napsal(a):
Rád bych se tedy zeptal na přesný postup u vyměřování času pomocí přesýpacích hodin.
:-) to už je Krylov "Vážka a mravenec", ale nevím, zda byl přeložen (a navíc u Krylova není jisté, zda to nebyl Ezop nebo la Fontaine).
----------------------------------------
K problému - odkaz v úvodním příspěvku je nefungující - kontroloval jsi? Zde je funkční a jde o úlohu 17.
Mé varianty:
a) 4 otočení - otočím jak hodiny na 11, tak na 7 (to jsou 2 otočení a zároveň začnu vařit), po uplynutí 7 minut otočím "hodiny 7" a po dalších 4 minutách opět otočím "hodiny 7".
b) 3 otočení - otočím "hodiny 7" a "hodiny 11", když doběhnou "hodiny 7", tak začnu vařit a po doběhnutí "hodin 11" ještě jednou "hodiny 11" otočím.
↑ Ridar:
také děkuji a pěkný večer. Pokud se objeví kolega ↑ Brano:, tak zda má stejný postup?
-------------------------------
:-) já s nějak srovnám s nedostupnosti díla - umím nazpaměť.
audiokniha na webu království mluveného slova.
odtud jsem zatím měla jen "Dalekou cestu za domovem" - výborná kniha a krásně načtena.
ušetřit 50k na školném je příjemná věc.
Studiem na státní VŠ se dá ušetřit ještě více. Je to nějaká prestižní škola se jménem? Děkuji.
jelena napsal(a):
Studiem na státní VŠ se dá ušetřit ještě více. Je to nějaká prestižní škola se jménem? Děkuji.
Vy jste jeste neslysela o te slavne univerzite?
Zde davam pro ilustraci aktualni reklamni soty:
Svet te potrebuje 1
Svet te potrebuje 2
Svet te potrebuje 3
Co je podle me ale nejvetsi slabina skoly, je slabe personalni obsazeni. Navic kdyz si vsimnete u tech profesoru a docentu, tak maji skoro vsichni i uvazek na VSE. Nabizi se tedy otazka, kolik maji casu na studenty.
Mozna se ale taky pletu a je to opravdu tak skvela skola, jak o ni basni.
↑ Geronimo:
děkuji, šotům vtip nechybí i když mé preference má jednoznačně :-)
Vy jste jeste neslysela o te slavne univerzite?
skoro ne, asi nikdo z okolí nepotřeboval a nijak nevidím smysl ve státě s kvalitním a dostupným VŠ státním školstvím zkoumat nabídky soukromého, ale také se možná pletu. Také je možné, že zmíněná škola takovým způsobem zajišťuje své výcvikové středisko pro přípravu pracovníků pro vlastní projekty.
V každém případě nejsou mi sympatické VŠ, ve kterých nabízejí vyrovnávací třídy pro slabší (viz na zmíněné 0. třída pro matematiku a pro programování - dole na str.) - toto je pro VŠ potupné - můj názor. Kolegovi samozřejmě přeji zdar ve studiu.
↑ Geronimo:
Ano, reklamní spoty jsou tragické (co se týče hereckých výkonů), ale moc nerozumím tomu, proč má někdo zapotřebí zesměšňovat něco, o čem si maximálně něco málo přečetl, i když myslím si, že není potřeba zesměšňovat za žádných okolností. Ale kdybych tvrdil, že se někdy nestávám posměvačem, byl bych pokrytcem.
Důvody proč volím kvalitní soukromou školu ve stylu západních soukromých škol jsou následující:
Právě personální obsazení z praxe. Nezřídka jsem se na VŠE setkával s pedagogy, kteří měli svou prezentaci neměnnou 20 let a učili studenty to, co věděli sami, nic víc, nic méně, zastarale. Když ne zastarale tak často nepoužitelnou nebo těžce použitelnou teorii. Dále přístup ke studentovi je citelně jako k jednomu z x tisíc, nikoho více nezajímají osobní problémy, specifické dovednosti a talenty jedince. Což je k množství studentů pochopitelné.
Líbí se mi tedy podstatně vyšší míra osobního přístupu (já osobně ho potřebuju, potřebuju vědět, že nejsem jeden z tisíce). Jak jsem říkal, učitelé z praxe, tzn. manažer odučí a jde manazerovat in real life. Ajťák doučí a jde ajťařit do střední či větší firmy. Podpora studentů ve snaze o start vlastního podnikání. 0% nezaměstnanost. Moderní prostory. Kvalitní internetový systém Unicorn Universe. Online přednášky. Normální kreditový systém. Víkendové workshopy, chuť člověka opravdu naučit něco, co se mu bude hodit... Myslím si, že mám možnost porovnání, ale každému vyhovuje něco jiného. Osobní pocity a vlastnosti tu dále rozvádět nebudu.
↑ Ridar:
děkuji za názor. Jak jsem psala - osobně žádnou zkušenost se soukromým VŠ školstvím nemám (až na jednoho známého, co vystudoval Literární Akademii JŠ, EDIT: ještě mám známého, co vystudoval VŠ logistiky).
A také rozumím, že všude zuří boj o studenta a na školy (i státní) se dostává i ten, kdo by vůbec studovat neměl. Ne protože, že na to nemá, ale proto, že v průběhu předchozího studia si nevytvořil předpoklady pro využití vlastního potenciálu. Že si takové předpoklady najednou dobuduje ve speciálních podmínkách "individuálního přístupu soukromé školy" se mi jeví spíše jako výjimečná záležitost.
A už vůbec nezavrhuji soukromé školy podporované úspěšným podnikatelem (viz vzor Baťových škol). Jen když vidím takové nabídky ke studiu jako "bez přijímacích zkoušek, jen s pohovorem, možnost přestupu z jiné školy + stipendijní test jen lehce přesahující učivo ZŠ", tak pochybuji - to snad mohu :-)
Ono i v takových výborných podmínkách dostuduje pouze polovina přijatých, jak jsem se dočetla. No tak no.
reklamní spoty jsou tragické (co se týče hereckých výkonů)
:-) já jsem se bavila (ochotnici podali pěkný herecký výkon, to musím uznat).
Stránky: 1