Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
zkontroluje mi někdo tento příklad?
http://forum.matweb.cz/upload3/img/ … 153_27.jpg
Děkuju mockrát. :)
Zcela určitě není prostá: , což popírá definici prosté funkce a zcela určitě není rostoucí , což popírá definici funkce rostoucí...
Zatím se mi nestalo, že by žádné tvrzení nebylo platné, zvlášť když se na to "přímo" ptají. ↑ gadgetka:↑ Jj:
↑ Vojda:
Zdravím,
no to je zas problém čtení zadání (viz debatu nad "Rozhodně") i když tady je to více zdůvodnitelné. Pokud vezmeš ohled na "přesné znění definic" (podle TRIALu), tak konstantní funkce je rostoucí. Ale ještě přidej, prosím, "přesné znění definic" (např. zde tomu tak není).
ono je to právě všude psané jinak
určitě máte někde striktně daný text pro teorii, podle kterého máte vyplňovat testy. Jinak bych se ozvala u autorů, že podklady nejsou jednoznačné.
To jsem se chtěla zeptat - když si vygenerujete otázku, máte ji otevřenou relativně dlouho? Nebo pro vás platí i v dalším otevření? Že je ještě časový prostor konzultovat? Nebo je potom vygenerován jiný (ale podobný) test? A také - mate počet testů, co je třeba splnit, nebo je to jen nácvik na zkoušky? Děkuji.
Zdravím,
právě něco takového nikde jasně dané nemáme (nebo o tom teda pořádně nevím). :)
Otázka je "otevřená" pár dní a deadline je většinou vždycky o půlnoci, přičemž do toho deadlinu máš možnost si tu otázku opravit, ale samozřejmě ti za to strhnou body. Jinak při opakovaném pokusu je otázka jiná, resp. třeba jiná čísla, ale princip stejný. Jinak šaolin je pro nás součást ke splnění zápočtu (musíš s testy splnit určitý počet bodů, abys mohl jít ke zkoušce), což je zavedeno relativně nově, předtím byl šaolin výlučně "testovací".
U výše zadaného příkladu mám tedy zadat pouze druhou možnost "je rostoucí"? Ptám se pro ujištění, díky. :)
↑ jelena:
↑ Vojda:
Děkuji, musí to být jasné - např. na str. předmětu nebo u garanta předmětu. Také děkuji za podrobnosti z šaolinu.
Podle definice z TRIALu bych označila jen "rostoucí".