Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 10. 2015 11:40 — Editoval Mišel (27. 10. 2015 11:42)

Mišel
Zelenáč
Reputace:   

Prostorová představivost a symbolické myšlení

//forum.matweb.cz/upload3/img/2015-10/42538__20151027_113712.JPG

#2 27. 10. 2015 15:21

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Prostorová představivost a symbolické myšlení

Zdravím,

formuluj, prosím, úvodní texty témat více v duchu místních pravidel viz pravidla (jedno téma jsem pro nedodržení pravidel zamkla).

K tomuto tématu:-) plochu vidím: roviny, pokud je dotaz na "povrch", tak doplnit malý kousek u druhé kostky vlevo vpředu to ještě dovedu, ale odhadovat povrch, který vidím u první horní kostky vzadu, to už ne. Že mi zcela chybí logika, to vím, ale že k tomu mi ještě chybí prostorová představivost a symbolické myšlení (čím se v tomto testu ověřuje?), tak to se musím nějak srovnat.

Jsem jediná v těchto chybějících vlastnostech? Děkuji.

#3 27. 10. 2015 17:59 — Editoval Eratosthenes (27. 10. 2015 18:05)

Eratosthenes
Reputace:   140 

ahoj ↑ jelena:,

Nejsi. Je to jen další ukázka toho, co jsem na toto téma napsal zde:

http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=86922

nebo tady

http://forum.matweb.cz/viewtopic.ph … 60#p490060

Je to zřejmě další úloha z tzv. Testu studijních předpokladů, jak to nazývá MU. Úkolem uchazeče zřejmě je uhodnout prapodivné duševní pochody zadavatele a pomocí tohoto odhadu označit odpověď nikoliv správnou (ta u těchto úloh většinou není nabídnuta), ale odpověď kterou za správnou považuje zadavatel.

Já taky nevím, co je to "plocha z útvaru" a co znamená ji "vidět". A to už vůbec nemluvím o tom, že takto útvar z kostek (tj. krychlí) vůbec vidět nemůžeme.

Budoucnost patří aluminiu.

#4 27. 10. 2015 20:54

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ Eratosthenes:

Pozdravy, hned jsem klidnější :-)

Z nejmenovaného úložiště jsem si již publikaci "obstarala" - podle výsledku to vypadá, že vidíme i to, co nevidíme (autor ovšem nepočítá s tím, že stavbu mohl postavit na mřížkované podestě, nebo teď jsou populární takové skleněné průchody (na obrázku je ten v Opavě, co mne dost pobavil)).

Je to zřejmě další úloha z tzv. Testu studijních předpokladů, jak to nazývá MU.

podle odkazu "vydání reaguje na nové trendy v přijímacím řízení v českém vysokém školství, kde se u přijímacích zkoušek začínají masivně testovat obecné studijní předpoklady..." Nešlo by to masivně ověřovat již v systému středoškolském, jehož úspěšné absolvování by mělo být předpokladem pro VŠ, nebo co se tam masivně ověřuje? :-)

Zápatí