Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
formuluj, prosím, úvodní texty témat více v duchu místních pravidel viz pravidla (jedno téma jsem pro nedodržení pravidel zamkla).
K tomuto tématu:-) plochu vidím: roviny, pokud je dotaz na "povrch", tak doplnit malý kousek u druhé kostky vlevo vpředu to ještě dovedu, ale odhadovat povrch, který vidím u první horní kostky vzadu, to už ne. Že mi zcela chybí logika, to vím, ale že k tomu mi ještě chybí prostorová představivost a symbolické myšlení (čím se v tomto testu ověřuje?), tak to se musím nějak srovnat.
Jsem jediná v těchto chybějících vlastnostech? Děkuji.
ahoj ↑ jelena:,
Nejsi. Je to jen další ukázka toho, co jsem na toto téma napsal zde:
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=86922
nebo tady
http://forum.matweb.cz/viewtopic.ph … 60#p490060
Je to zřejmě další úloha z tzv. Testu studijních předpokladů, jak to nazývá MU. Úkolem uchazeče zřejmě je uhodnout prapodivné duševní pochody zadavatele a pomocí tohoto odhadu označit odpověď nikoliv správnou (ta u těchto úloh většinou není nabídnuta), ale odpověď kterou za správnou považuje zadavatel.
Já taky nevím, co je to "plocha z útvaru" a co znamená ji "vidět". A to už vůbec nemluvím o tom, že takto útvar z kostek (tj. krychlí) vůbec vidět nemůžeme.
↑ Eratosthenes:
Pozdravy, hned jsem klidnější :-)
Z nejmenovaného úložiště jsem si již publikaci "obstarala" - podle výsledku to vypadá, že vidíme i to, co nevidíme (autor ovšem nepočítá s tím, že stavbu mohl postavit na mřížkované podestě, nebo teď jsou populární takové skleněné průchody (na obrázku je ten v Opavě, co mne dost pobavil)).
Je to zřejmě další úloha z tzv. Testu studijních předpokladů, jak to nazývá MU.
podle odkazu "vydání reaguje na nové trendy v přijímacím řízení v českém vysokém školství, kde se u přijímacích zkoušek začínají masivně testovat obecné studijní předpoklady..." Nešlo by to masivně ověřovat již v systému středoškolském, jehož úspěšné absolvování by mělo být předpokladem pro VŠ, nebo co se tam masivně ověřuje? :-)