Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Příspěvek se týkal projektu 4. problém byl, že už v úvodním příspěvku bylo celé řešení. Sice ne moc pěkně, ale všechny část. Chtěl jsem jej skrýt, ne smazat. No a hlášení jsem si nevšiml, protože bylo nejspíš za okrajem obrazovky.
Omlouvám se za komplikace. není třeba obnovovat.
Zdravím,
↑ Lukee:, ↑ petrkovar: v sekci pro moderátory jsem založila téma, kde jsou 3 příspěvky z tématu, co řešíme. Sami se rozhodnete, co s tím podniknout - je vaše.
↑ petrkovar: v minulém roce jsem, pokud si vzpomínám, něco v takovém případě přesouvala do dalších příspěvku, kde šlo skrývat. Však už se blíží termín odevzdání (Einsteinův podzim nám dnes skončil pěknou přednáškou a vyhlášením vítězů studentské soutěže, všechno zorganizovali výtečně).
↑ Lukee:
to je speciální záležitost sekce projektů VŠB a v podstatě se to hlídá od okamžiku vyhlášení nových zadání až do termínu odevzdání. Hide se jednoduše rozklikne a výsledky diskuse nebo samostatných řešení se převezmou do jiné práce. Není to účelově stejné, jako použití hide např. v Zajímavých úlohách.
Ahoj,
chtěl jsem přesunout téma Tlak vody v potrubí ze sekce Zajímavé a náročnější úlohy z fyziky do sekce Ostatní zajímavé dotazy a úlohy, dotazy pro praxi.
Bohužel nejspíš asi mám moderátorská práva jen na sekci Fyzika. Mohu prosím požádat o rozšíření alespoň na tyto dvě další sekce, pokud by to nikomu/něčemu nevadilo?
Díky
m.
Ahoj, rada by som skryla jeden príspevok ( http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=94563) .
Dostali sme to ako úlohu. Bola by som rada ak by sa aj druhý potrápili tak ako ja , a nie , že si klikli na zobraziť riešenie a opísať to. V prípade, že by mali s niečim problém alebo nerozumeli niečomu , rada pomôžem aj ja tu na tomto fóre, ak budem vedieť :)
Ďakujem :)
Zdravím,
↑ Anka22: technicky to je možné - např. tak, že teď jsou skryty (na žádost "hlavního autora" řešení kolegy vanok) příspěvky, ve kterých je návod řešení. Příspěvky půjde po nějakém čase obnovit, lepší je se připomenout. Nebo i jiné postupy jsou.
Systematicky ale Tvůj požadavek moc efektu nemá. Většina dotazů na fóru bude pocházet z předchozích nebo budoucích domácích úloh (což je pěkné, že domácí úlohy ještě vůbec jsou). Dá se pohlídat soubor náročnějších úloh, třeba soutěžních, nebo jinak zvýhodňujících, ale to by musela být sbírka včas a viditelně vystavena. viz sekce DIM VŠB nebo zvýrazněná témata olympiád. Jednotlivé DÚ se hlídají obtížně (jen snad individuálně a na žádost autoru řešení, jak se stalo v tomto případě). Pokud máš možnost úlohy vystavit, dej, prosím, vědět.
Neměli byste však s kolegou Rado13 pozměňovat a promazávat své příspěvky, pokud na ně je reakce, jelikož toto již přímo uvedeno v pravidlech a raději posílej žádost Moderátorům (Administrátor má řešit jiné problémy). Stačí tak? Děkuji.
Zlobí LaTeXový editor, viz http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=97790
Při zvyšování reputace se objevuje upozornění:
Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /data/www/virtuals/matematika/html/forum/reputation.php on line 141
Všiml jsem si toho v březnu, pravděpodobně to tam bude déle... píšu to čistě pro případ, že by o tom náhodou administrátor nevěděl. :)
Navrhuji přesunout příspěvek http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=98384 do zajímavých středoškolských úloh. Dokonce je to zajímavé i pro VŠ.
Edit: přesunuto, děkuji za upozornění.
↑ Stýv: Ježiš, to je stará známá firma, zabanováno. Kdyby se tu objevil znova, křičte. Když jsem si pročítal jeho příspěvky, tak jsem si celou dobu říkal, že mi ten styl připomíná jednoho člověka z diskuse Jak Psát Web a ... byl to von :D
★░░░░░░░░░░░████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░★
★░░░░░░░░░███░██░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░★
★░░░░░░░░░██░░░█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░★
★░░░░░░░░░██░░░██░░░░░░░░░░░░░░░░░░░★
★░░░░░░░░░░██░░░███░░░░░░░░░░░░░░░░░★
★░░░░░░░░░░░██░░░░██░░░░░░░░░░░░░░░░★
★░░░░░░░░░░░██░░░░░███░░░░░░░░░░░░░░★
★░░░░░░░░░░░░██░░░░░░██░░░░░░░░░░░░░★
★░░░░░░░███████░░░░░░░██░░░░░░░░░░░░★
★░░░░█████░░░░░░░░░░░░░░███░██░░░░░░★
★░░░██░░░░░████░░░░░░░░░░██████░░░░░★
★░░░██░░████░░███░░░░░░░░░░░░░██░░░░★
★░░░██░░░░░░░░███░░░░░░░░░░░░░██░░░░★
★░░░░██████████░███░░░░░░░░░░░██░░░░★
★░░░░██░░░░░░░░████░░░░░░░░░░░██░░░░★
★░░░░███████████░░██░░░░░░░░░░██░░░░★
★░░░░░░██░░░░░░░████░░░░░██████░░░░░★
★░░░░░░██████████░██░░░░███░██░░░░░░★
★░░░░░░░░░██░░░░░████░███░░░░░░░░░░░★
★░░░░░░░░░█████████████░░░░░░░░░░░░░★
★░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░★
Prosím ban pro http://forum.matweb.cz/profile.php?id=28824 je to nějakej spamer.