Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ simonaj1:
Zdravím,
bohužel, věta není použita dobře - před každým členem chybí binomicky koeficient (n nad k):
http://cs.wikipedia.org/wiki/Binomick%C3%A1_v%C4%9Bta
Kolik členu rozvoje musím být? - pro kontrolu - první člen (a) začíná v rozvoji nejvyšší mocninou (ve tvém zadání je to 4 a konči mocninou 0 - tedy má být 5 členů). Nebo se ptaš na něco jiného?
Jinak zadání na binomickou větu zde bylo vyřešeno hodně, zkus něco pohledat (i pro okopirování naTeXovaných zápisů, ať se nemusíš trapit se zápisem :-)
Ať se vede :-)
↑ jelena: vím, že tam má být před každým členem ještě (4nad 0) (4 nad 1) (4 nad 2) (4 nad 3) a (4 ned 4), ale v tom zápisu tom tam neumím dostat, nehledě na to, že to vím, jen nevím jak pak do výsledku dopočítat kolikrát tam ty členy budou např u příkladu (a+b)^2 je ve výsledku a^2 + 2ab + b^2... jak, ale dostanu to, že 1. člen tam bude 1* druhý člen 2* a třetí člen 1*? dá se to nějak vyčíst z těch závorek když rozepisuješ jednotlivé členy?
↑ simonaj1: tak už nemusíš, už jsem to pochopila z jednoho předchozího odkazu... díky:-)
↑ simonaj1:
To je dobře, vydrž, to se určitě pohne :-)
↑ jelena:hmmm, no já nevím... matice a množiny byly sice také ze začátku totální španělská vesnice, ale nakonec jsem zmákla zimní semestr jako jediná za 1, ale tohle fakt budu ráda, když odkroutím za 3, nechápu, k čemu je ekologovi takováhle matika a to co sem zatím dávám jsou vážně ty 100% lehčí příklady, pak tam máme vážně špeky, no však já vás s nimi nechám poprat až k nim dolezu:-/ pravdou však zůstává, že mě to docela baví... mám to jak hádanky:-D jen mě mrzí, že kvůli tomu otravuji tolik lidí... holt ta matika ze střední chybí
Ahoj, vsimni si, jak rychle tady lide reagujou na tvoje dotazy. Je to proto, ze oni pomahaji radi, cili nikoho neotravujes, naopak, jsme tady pro tebe a podle toho, cos ted napsala jsi jeden z tech, komu tady vsichni s chuti pomohou, protoze veta
"pravdou však zůstává, že mě to docela baví... mám to jak hádanky:-D"
je presne to, co tady vsichni chteji slyset. Rozhodne se s chuti ptej.
Tvuj moderator :-)