Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 08. 2009 19:06

Crusty
Reputace:   

linearni dif. rovnice

ahoj,

nejsem si jisty svoji integraci u rovnice, podivejte se prosim, jestli je to dobre, diky

http://forum.matweb.cz/upload/1251392761-DSC02113.JPG

#2 27. 08. 2009 19:38

kaja(z_hajovny)
Místo: Lážov
Reputace:   12 
Web

Re: linearni dif. rovnice

Omlouvám se za rýpavý dotaz, ale nestačí na kontrolu integrálů nějaký systémpočítačové algebry nebo některý z online odkazů?

#3 28. 08. 2009 10:19

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ kaja(z_hajovny):

Zdravím Vás,

také je možné, že kolega ↑ Crusty: používá nepodařené vydání Bartsche, kde vypadávají 1/2, antické drama jsem z toho měla.

Tak jen zopakujeme odkaz na tabulku a odkazy  a upozorníme, že integral od 1/y a 1/(1-x^2) dopadne jinak, ať si to ještě jednou překontroluje s tabulkou.

--------------------
OT:

Na druhou stranu přístup kolegy je plně v souladu s pravidly a neznervozňuje (nebo nezesmutňuje - v mém případě), kontrolování mi vyhovuje daleko více, než výchovné projevy.

Ohledně online zdrojů - ve výcviku VŠ mám samostatně zařazený blok "Vkladame zadání do MAW", zatim mi z toho plynou zajimavé závěry (více pozitivního razu), ale není to ještě na pořádnou studii. Měla bych více zapojovat syna, ať supluje - vysvětluje velmi souvisle, tak by vysvětlení zápisu odmocnin určitě zvladl (však bude ve 4. třídě), u derivací polynomů radí hezky (umí totiž násobilku).

Tuto perlu z archivu už jsem posílála, ale ještě vtip mám:

Učitel: Připravte si papíry, napíšeme prověrku.
Žák: Matematické tabulky mužeme používat?
U: Ano, mužete,
Ž: A kalkulačky?
U: Samozřejmě..
U: Tak, prosím, zapište si......

Nic, půjdu plnit úlohy strany a vlady. Mějte se hezky :-)

#4 28. 08. 2009 10:46

Mephisto
Reputace:   

OT: nemám rád tyhle zadání ofocený mobilem :P Mám pak úplně nechuť to počítat :D

Zápatí