Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Omlouvám se za rýpavý dotaz, ale nestačí na kontrolu integrálů nějaký systémpočítačové algebry nebo některý z online odkazů?
↑ kaja(z_hajovny):
Zdravím Vás,
také je možné, že kolega ↑ Crusty: používá nepodařené vydání Bartsche, kde vypadávají 1/2, antické drama jsem z toho měla.
Tak jen zopakujeme odkaz na tabulku a odkazy a upozorníme, že integral od 1/y a 1/(1-x^2) dopadne jinak, ať si to ještě jednou překontroluje s tabulkou.
--------------------
OT:
Na druhou stranu přístup kolegy je plně v souladu s pravidly a neznervozňuje (nebo nezesmutňuje - v mém případě), kontrolování mi vyhovuje daleko více, než výchovné projevy.
Ohledně online zdrojů - ve výcviku VŠ mám samostatně zařazený blok "Vkladame zadání do MAW", zatim mi z toho plynou zajimavé závěry (více pozitivního razu), ale není to ještě na pořádnou studii. Měla bych více zapojovat syna, ať supluje - vysvětluje velmi souvisle, tak by vysvětlení zápisu odmocnin určitě zvladl (však bude ve 4. třídě), u derivací polynomů radí hezky (umí totiž násobilku).
Tuto perlu z archivu už jsem posílála, ale ještě vtip mám:
Učitel: Připravte si papíry, napíšeme prověrku.
Žák: Matematické tabulky mužeme používat?
U: Ano, mužete,
Ž: A kalkulačky?
U: Samozřejmě..
U: Tak, prosím, zapište si......
Nic, půjdu plnit úlohy strany a vlady. Mějte se hezky :-)
Stránky: 1