Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
jelikož na MFF je m. modelování nový obor, nepotkal jsem zatím nikoho kdo by jej momentálně studoval (bakalář) a tak se chci zeptaz, jestli s ním máte osobní zkušenost nebo máte někoho v okolí kdo ho studuje a tím pádem máte o něm nějaké info. Zajímá mě hlavně, jak moc a čím se liší např. od obecné fyziky na MFF (jelikož studijní plán mně přijde dost podobný), jak obtížný to je (ve srovnání s ostatními obory) a jakou roli v něm hraje informatika.
předem dík
↑ Petr1111:
Ahoj,
bakalářský obor matematické modelování běží na MFF prvním rokem a podle rozvrhu jej studuje asi 8 lidí. Díval jsem se na studijní plán a nepřipadá mně dost podobný obecné fyzice. Jde o matematický obor. Úvodní matematické předměty má společné s obecnými fyziky. Neobsahuje žádná fyzikální praktika. Požaduje méně programování než na obecné matematice. Pokročilejší matematické předměty má pak společné s obecnou matematikou. Rozsah fyzikálních předmětů je nižší než na obecné fyzice. Podle mně jde o přitažlivý, ale poměrně náročný plán. Akreditace patrně proto počítá pouze s 10 studenty v ročníku.