Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#26 16. 08. 2020 10:16 — Editoval liamlim_2 (16. 08. 2020 10:17)

liamlim_2
Reputace:   

Re: Velká Fermatova věta

↑↑ check_drummer:

Víme $x+y+z\equiv 0\mod \gamma$ a tedy $z\equiv -x-y\mod \gamma$
Z definice $\gamma = R(z^2-xy)$ víme, že $z^2 - xy\equiv 0\mod \gamma$ a tedy $z\cdot z -xy \equiv 0\mod \gamma$

Po dosazení prvního do druhého dostaneme $z\cdot(-x-y)-xy\equiv 0\mod \gamma$. Tedy $\gamma$ dělí $z(-x-y)-xy$

#27 16. 08. 2020 10:21 — Editoval jelena (16. 08. 2020 12:21)

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Velká Fermatova věta

Edit: je založeno nové téma s kompletně upraveným úvodním příspěvkem (kde edit funguje), pokračujte, prosím, v novém tématu

Zdravím,

liamlim_2 napsal(a):

Opravdu si přeji, abych mohl původní příspěvek zeditovat a opravit veškeré chyby a překlepy

V úvodním příspěvku mně se zobrazuje tlačítko editovat (také mi funguje u témat, které jsem založila), je možné, že je nějaký nepořádek u 1. příspěvku nového uživatele (i když to samozřejmě nemělo být, jen zákaz smazání 1. příspěvku v tématu u všech, mimo Moderátorů).

Je to stejné z Tvého přihlášení?

//forum.matweb.cz/upload3/img/2020-08/65619_editovat.JPG

Není-li tomu tak, potom skutečně se obrátit na administrátora. Zatím můžeš celý 1. příspěvek překopírovat do dalšího v tématu, upravit a já ho vložím do prvního příspěvku po editu. Ještě jsem si všimla, že máš nový účet na fóru (k původnímu bylo zapomenuto heslo? Stačí vygenerovat nové heslo, pokud ještě máš a používáš původní e-mail, se kterým byla původní registrace).

Děkuji za informaci k případné úpravě 1. příspěvku.

Zápatí