Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, mám problém s tímto kodem:
%& -translate-file=cp227.tcx
\input csenc-w.tex %- pøekódovává cp1250 na IL2
\documentclass{article}
\usepackage[czech]{babel}
\usepackage[IL2]{fontenc}
\usepackage[pdftex,designi]{web}
\usepackage[pdftex]{exerquiz}
\usepackage[ImplMulti,indefIntegral]{dljslib}
\usepackage[dvips]{graphicx}
\begin{document}
begin{figure}[h!]
\begin{center}
\includegraphics[width=0.4\linewidth]{grafy/promo_graf.png}
\caption{Ukázkový graf}
\label{obr.graf}
\end{center}
\end{figure}
\end{document}
Daný png obrázek se nezformátuje na stránku, je mimo.Nechápu proč pomocí linewidth se to tam nenacpe.

↑ Johny:Nemám všechny potřebné balíčky, proto jsem část hlavičky zakomentoval. Pokud tam nechám parametr [dvips] pro graphicx, tak se to nevloží vůbec, pokud ho odstraním, proběhne vložení bez problémů. Zkus taky parametr odstranit a kdyžtak napiš, kde nastal problém. Kompiluješ latex-em nebo pdflatex-em?
↑ Kondr:
Díky to pomohlo. Zobrazí se obrázek pěkne na stránku. Ale mam problem, že to pdf je otevřeno v 250 procentním přiblížení. Našel jsem,že baliček web slouží pro formátování. Když ho zakomentuji tak se pdf zuží,tzn. že to není rozměrove klasický dokument a je tam cca 85 procentní příblížení. Patrně v tom dělám asi někde chybu. Pro jsitotu přídávám baličky m které v tom používám.
%& -translate-file=cp227.tcx
\input csenc-w.tex %- pøekódovává cp1250 na IL2
\documentclass{article}
\usepackage[czech]{babel}
\usepackage[IL2]{fontenc}
\usepackage[pdftex,designi]{web}
\usepackage[pdftex]{exerquiz}
\usepackage[ImplMulti,indefIntegral]{dljslib}
\usepackage{color}
\usepackage[czech,finetune]{jeopardy}
\usepackage{amsmath}
\DeclareMathOperator{\tg}{tg}
\DeclareMathOperator{\arctg}{arctg}
\everymath{\displaystyle}
\usepackage{graphicx}
A kompiluji pdflatexem.

↑ Johny:Tak jsem našel balíčky na CTANu, dotahal je a zjistil, že při použití balíčku web na parametru [dvips] nezáleží.
Nicméně zoom na celou obrazovku je vlastností AcrobatReaderu (nejde o chybu) a netradiční rozměry jsou dány parametrem designi balíčku web. Nicméně pokud chceš dělat interaktivní kvíz (soudě dle balíčku jeopardy), pak jsou možná netradiční rozměry účelné, ne?
↑ Kondr:
Když jsem odstranil ten parametr DVIPS , obrázky jsou menší a lepe se umistují. Ohledně tech rozměrů ani ne , jelikož je tam tak velký zoom že to tam ani celé není. A ten zoom 250 procent a nic mimo to není. Já chci aby tam bylo 100 procent jako normální zobrazení. Jelikož když do toho testu nedávám žádný obrázek, tak pak výstup je klasických rozměrů na monitor. Tedy i pro obrázek to musí fungovat tak.

↑ Johny:Nevmyslím si, že by zoom prohlížeče byl dán obsahem toho PDF, už jen proto, že se to v různých prohlížečích (AcrobatReader, Evince) chová různě. Kdyžtak zkus poslat celý zdroják na kondr@lesnimoudrost.cz, ať na to můžu kouknout.