Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Dobrý den,
jedná se zřejmě o ojedinělý dotaz.
Jsem již 5 let po maturitě ze SŠ se zdravotnickým zaměřením. Bohužel si ze SŠ z matematiky nic moc nepamatuji a nyní bych si ráda osvěžila látku za celé 4 roky a vlastně ji i doučila.
Chystám se hlásit na vysokou školu, sice soukromou, ale pravděpodobně s ekonomockým zaměřením a nechci tam přijít jako největší matematická tupěna.
Mohli byste mi prosím Vás doporučit nejlepší učebnici matematiky a pracovní sešit? Jedná se mi hlavně o matematické počítání, ne tolik geometrii. Např. již neovládám tolik vzorce, funkce, nějaké rovnice, pravděpodobnost a statistiku vůbec. Algoritmy vůbec.
Moc Vám děkuji za Váš čas.
Anna :)

↑ Anncovicka:
Je spousta sbírek příkladů ze středoškolské matematiky. Těžko říct, která je nejlepší.
Příklady z matematiky je možno také najít na internetu, je jich tam dost.
Stačí zadat do vyhledávače "příklady z matematiky".
Příklady ze středoškolské matematiky jsou také na webu www.tucekweb.info
Kdyby nějaký příklad dělal potíže, pošlete mi ho do emailu, já se ho pokusím vyřešit.

↑ Richard Tuček:
Jistě to vím, ale jde mi o nějakou učebnici, která mě to pomůže si osvěžit plus naučit.
Přemýšlela jsem o sadách od firmy "ProSpolužáky", ale chtěla jsem nejdříve vědět názor Vás odborníků.
↑ Anncovicka: Štandardom je myslím Petáková, teda jej zbierka úloh. ProSpolužáky v žiadnom prípade nie, ide o mimoriadne nekvalitné texty. Ale mimochodom, ak sa chystáš na súkromnú vysokú školu, nemusíš sa ničoho obávať. Kým budeš platiť, nechajú si ťa. Zaujímavé je aj slovo "pravdepodobne" v tvojom texte - ty nevieš, na aký odbor sa hlásiš?

↑ vlado_bb:
Rozhoduji se mezi cestovním ruchem, finančním managmentem a mezinárodním obchodem.
↑ Anncovicka: Stále platí, že ak ide o takéto odbory na súkromnej vysokej škole, s matematikou si problémy netreba robiť.

Dobrý den Anno,
to je skvělý přístup, že se chcete do matematiky znovu pustit! Doporučil bych začít s učebnicemi Matematika pro střední školy od Prometheu – jsou přehledné, mají spoustu příkladů a dají se sehnat i po jednotlivých tématech (např. rovnice, funkce, kombinatorika). K nim se skvěle hodí pracovní sešity od Fraus nebo Didaktis, kde si procvičíte výpočty krok po kroku.
Pokud preferujete online zdroje, zkuste web matematika.cz nebo YouTube kanál Khanova škola (česky) – vysvětlují jednoduše a srozumitelně.
Držím palce při přípravě na vysokou!
Stránky: 1