Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 14. 12. 2009 17:34

calis
Místo: Radvanistan
Reputace:   

řešíme Goniometrickou Rovnici

Dobrý den, dnes bojuji s Gonio. rovnicemi poraď te prosím jsem v tom úplně mimo a vůbec netuším jak to zpočítat, proto prosím o podrobnosti, mockrát děkuji tomuto fóru a lidem v něm!!!

http://forum.matweb.cz/upload/1260808315-gonioR.JPG

Všichni se v něčem předstihujeme, proto se od sebe učíme, je to lidské, nic lidského mi není cizí ... ;)

#2 14. 12. 2009 17:38

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Re: řešíme Goniometrickou Rovnici

Přepiš si nějak sinus a pak zaveď substituci.

#3 14. 12. 2009 17:40

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

Rozepíšeme $sin^2x=1-cos^2x$, uděláme substituci $y=cos(x)$, vyřešíme kvadratickou rovnici (dostaneme tak dvě možné hodnoty y), pro každou najdeme x splňující $y=cos(x)$. Pokud jsem počítal dobře, tak pro jedno y nevyjdou žádná x, pro druhé ano.

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#4 14. 12. 2009 17:51

calis
Reputace:   

↑ Kondr:   pokud o máte ještě na papíře, klidně to tu dejte, alespoň uvidím celý průběh řešeni...calis

Všichni se v něčem předstihujeme, proto se od sebe učíme, je to lidské, nic lidského mi není cizí ... ;)

#5 14. 12. 2009 17:56

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Prosím, trochu se snaž. Zatím ti tu jen servírujeme řešení jak na zlatém podnose.

#6 14. 12. 2009 18:03

calis
Reputace:   

↑ halogan: ano já se snažím, ale zrovna se učím zaklady goniometrických rovnic a na spočtení tohoto příkladu ještě nemám! :) tak sem si myslel, že kdyš spojím mé zádladní znalosti s výpočtem tohoto příkladu, že budu o něco moudřejší....výsledek zám jen jak k němu dojít, ne... kdybych to nepotřeboval, tak to sem nedávám...děkuju...

#7 14. 12. 2009 18:11

plisna
Místo: Brno
Reputace:   

↑ calis: halogan ma pravdu, ↑ Kondr: ti naserviroval postup reseni jak na zlatem podnose. takze ted ty - pocitej sam na papir a kdyz nebudes vedet, tak sem napis, k cemu jsi se dostal a s cim si nevis rady

#8 14. 12. 2009 18:14

calis
Reputace:   

↑ plisna: dobře děkuju a brzy napíši !!! :) calis

Zápatí