Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 14. 12. 2009 17:34

calis
Místo: Radvanistan
Reputace:   

řešíme Goniometrickou Rovnici

Dobrý den, dnes bojuji s Gonio. rovnicemi poraď te prosím jsem v tom úplně mimo a vůbec netuším jak to zpočítat, proto prosím o podrobnosti, mockrát děkuji tomuto fóru a lidem v něm!!!

http://forum.matweb.cz/upload/1260808315-gonioR.JPG

Všichni se v něčem předstihujeme, proto se od sebe učíme, je to lidské, nic lidského mi není cizí ... ;)

#2 14. 12. 2009 17:38

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Re: řešíme Goniometrickou Rovnici

Přepiš si nějak sinus a pak zaveď substituci.

#3 14. 12. 2009 17:40

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

Rozepíšeme $sin^2x=1-cos^2x$, uděláme substituci $y=cos(x)$, vyřešíme kvadratickou rovnici (dostaneme tak dvě možné hodnoty y), pro každou najdeme x splňující $y=cos(x)$. Pokud jsem počítal dobře, tak pro jedno y nevyjdou žádná x, pro druhé ano.

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#4 14. 12. 2009 17:51

calis
Reputace:   

↑ Kondr:   pokud o máte ještě na papíře, klidně to tu dejte, alespoň uvidím celý průběh řešeni...calis

Všichni se v něčem předstihujeme, proto se od sebe učíme, je to lidské, nic lidského mi není cizí ... ;)

#5 14. 12. 2009 17:56

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Prosím, trochu se snaž. Zatím ti tu jen servírujeme řešení jak na zlatém podnose.

#6 14. 12. 2009 18:03

calis
Reputace:   

↑ halogan: ano já se snažím, ale zrovna se učím zaklady goniometrických rovnic a na spočtení tohoto příkladu ještě nemám! :) tak sem si myslel, že kdyš spojím mé zádladní znalosti s výpočtem tohoto příkladu, že budu o něco moudřejší....výsledek zám jen jak k němu dojít, ne... kdybych to nepotřeboval, tak to sem nedávám...děkuju...

#7 14. 12. 2009 18:11

plisna
Místo: Brno
Reputace:   

↑ calis: halogan ma pravdu, ↑ Kondr: ti naserviroval postup reseni jak na zlatem podnose. takze ted ty - pocitej sam na papir a kdyz nebudes vedet, tak sem napis, k cemu jsi se dostal a s cim si nevis rady

#8 14. 12. 2009 18:14

calis
Reputace:   

↑ plisna: dobře děkuju a brzy napíši !!! :) calis

Zápatí