Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den vím že to bude vypadat jako blbý dotaz ale je to tak.. Chtěl jsem se zeptat jak správně zapsat postup v příkladě nerovnice v součinnovém tvaru.
CHtěl jsme se zeptat když si vypočítám tabulku a pak dosazuji jednotlivé výsledky z té tabulky po tam to chápu ale pak jak to správně zaznamenat:
1) x<(- nekonečno, 3) samozdřejmě to napíšu číslicemi, ta šipka neznamená menší a patří neuměl jsem to jinakl napsat.

Může to být takhle ?? jako výsledek
Nebo to musí být takhle?
To je jen část přikladu ale nevím jak ten vysledek napsat mám naučeno ten první způsob ale ten nevím jestli je dobře
A konečný výsledek se zapíše jako K= K1 u K2 ???? A mysto těch k1 k2 dosadím to co mi vyšlo Předem moc děkuji
http://www.ucebnice.krynicky.cz/Matemat … dnotou.pdf
Tady je ten příklad je to příklad číslo 6 prostě jsem se chtěl zeptat jestli tam musím psát ty nekonečna ? U některých přikladů to je u některých ne tak já nevím :(

když je řešením interval, tak ho napiš jako interval - když napíšeš jenom jedno číslo tak to znamená = a ne < přece (zahrnul by jsi jenom jedno číslo což je přece špatně)
je prvkem zapíšeš \in a ve třetím řádku texu máš > místo <