Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 15. 12. 2009 17:26

Josef1
Zelenáč
Reputace:   

Nerovnice v součinnovém tvaru

Dobrý den vím že to bude vypadat jako blbý dotaz ale je to tak.. Chtěl jsem se zeptat jak správně zapsat  postup v příkladě  nerovnice v součinnovém tvaru.
CHtěl jsme se zeptat když si vypočítám tabulku a pak dosazuji jednotlivé výsledky z té tabulky po tam to chápu ale pak jak to správně zaznamenat:

1) x<(- nekonečno, 3) samozdřejmě to napíšu číslicemi, ta šipka neznamená menší a patří neuměl jsem to jinakl napsat.

$\sqrt3-x>2+5sqrt3$
$-x>2+4sqrt3$
$x>-2-4sqrt3$

$K=(-2-4sqrt3)$ 

Může to být takhle ?? jako výsledek

Nebo to musí být takhle?
$ (-nekonecno,-2-4sqrt3)$

To je jen část přikladu ale nevím jak ten vysledek napsat mám naučeno  ten první způsob ale ten nevím jestli je dobře

A konečný výsledek se zapíše jako K= K1 u K2  ???? A mysto těch k1 k2 dosadím to co mi vyšlo Předem moc děkuji

#2 15. 12. 2009 17:32

Josef1
Zelenáč
Reputace:   

Re: Nerovnice v součinnovém tvaru

http://www.ucebnice.krynicky.cz/Matemat … dnotou.pdf         

Tady je ten příklad je to příklad číslo 6 prostě jsem se chtěl zeptat jestli tam musím psát ty nekonečna ? U některých přikladů to je u některých ne tak já nevím :(

#3 15. 12. 2009 18:20 — Editoval gladiator01 (15. 12. 2009 18:24)

gladiator01
Místo: Jindřichův Hradec
Škola: ZČU FAV - SWI
Pozice: absolvent
Reputace:   53 
Web

Re: Nerovnice v součinnovém tvaru

když je řešením interval, tak ho napiš jako interval - když napíšeš jenom jedno číslo tak to znamená = a ne < přece (zahrnul by jsi jenom jedno číslo což je přece špatně)

je prvkem zapíšeš \in a ve třetím řádku texu máš > místo <

Naděje jako svíce jas, potěší srdce štvané, čím temnější je noční čas, tím zářivěji plane.
VIVERE - MILITARE EST (Seneca)
Vím, že nic nevím. - Sokrates

Zápatí