Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
zdravim, mal som zapocet z pravdepodobnosti a myslim ze ani jeden nemam sakra... vedeli by ste to vyratat?
1, Hadzeme modrou a cervenou kockou. Onacme m hodnotu na modrej kocke a c ako hodnotu na cervenej kocke. Potom
. Zostroj tabulku, vypocitaj strednu hodnotu a rozptyl
2, Hadzeme neobmedzene velakrat 2 kockami. x je poradove cislo hodu, kde prvykrat padnu rovnake hodnoty. Comu sa rovna
. Vypocitaj strednu hodnotu.
3,
Pre ake
ma funkcia hustotu? Napis predpis pre distribucnu funkciu
4,
Najdi hustotu, vypocitaj strednu hodnotu a rozptyl
Asi jedine co som by som vedel bola 2, ta mi vysla 
↑ martanko:
Zdravím, z vašich zpráv si člověk opravdu zvědne náladu (ještě, že jsem Rádio).
1) uvažovala bych náhodnou diskretní veličinu 0, 1, 2, 3, 4, 5 a posbírala bych možnosti, jak se dopracuji k jednotlivým rozdilům v hodu na jedné a na druhé kostce.
3), 4) - košický materiál, kapitola 8. Případně nahlas, jak se vede.
A děkuji za Eliaše s Horvathem, neměla jsem, ale už mám :-)
↑ martanko:
Ještě s Kajanom (je to docela problém tuto sbírku sehnat a v Opavě není k půjčení - tak jsem si sbírku "zapůjčila" od tebe ze stranek, řekneme tomu tak, děkuji :-)
K zadání 3, 4 skutečně nic nepotřebuješ, než integrovat (pro 3. zadání) a použit vlastnost hustoty pravděpodobnosti (že integral od f(x) od -oo do +oo se rovna 1) a derivovat (pro 4. zadání) + trocha vzorců z odkazu. Zvladneš to procvičit?
Ještě přidám další sbírku. Doufám, že máš ještě další termín a už to bude v pořádku.
↑ jelena:
nene dalsi termin neni, hovoril nam ze za poslednych 5 rokov nikto nenapisal ani jeden zapocet tak opravaky nedava...ale nedivim sa, od zaciatku semestra sme nedoratali ani jeden priklad ...vzdy len povedal ze naucte sa teoriu a budete to vediet
vdaka za tu zbierku, konecne vidim aj daky vyratany priklad :)