Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím všechny! Chtěla jsem někoho poprosit, jestli by se mi nepodíval na jednu úlohu.
Předpokládejme, že o dva trhy, A a B, se zajímají dvě firmy, 1 a 2. Na trhu A se očekávají zakázky představující zisk 150 miliónů, na trhu B se očekávají zakázky představující zisk 90 miliónů. Každá z firem má finanční prostředky buď na velkou propagační akci na kterémkoliv z trhů, anebo na kampaň na obou trzích. Účinnost propagace obou firem je stejná a zakázky se rozdělují podle těchto pravidel:
1. Vede-li na trhu reklamní kampaň nábor pouze jedna firma, získá všechny zakázky tohoto trhu.
2. Vedou-li obě firmy na trhu téhož ,,typu,, , popř. neprovádějí-li vůbec propagaci, získají obě firmy polovinu zakázek.
3. Vede-li jedna firma na trhu malý nábor a druhá velký, získá firma, která vede malý nábor, 1/3 zakázek a knkurující firma 2/3 zakázek.
Určete optimální strategie obou firem.
↑ fontina:
Zdravím,
zkus prostudovat vaše materiály,zejména přednašku "Dvojmaticové hry". Pomůže?
↑ fontina:
za 13 minut a dopoledne se toho nedá moc vytvořit - zkus to pozorně prostudovat, najit obdobné zadání, vytvořit si matici atd. Určitě se objeví některý hravý kolega, který to případně zkontroluje (nebo i já v nějakých hodně pozdějších hodinách).
Protože jsme nic takového ještě nebrali, šel bych na to selským rozumem (neim, na kolik řešení vyhovuje standardům + jestli jsem došel ke správnímu výsledku..)