Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 29. 12. 2009 09:14

fontina
Zelenáč
Reputace:   

Optimalní strategie

Zdravím všechny! Chtěla jsem někoho poprosit, jestli by se mi nepodíval na jednu úlohu.

Předpokládejme, že o dva trhy, A a B, se zajímají dvě firmy, 1 a 2. Na trhu A se očekávají zakázky představující zisk 150 miliónů, na trhu B se očekávají zakázky představující zisk 90 miliónů. Každá z firem má finanční prostředky buď na velkou propagační akci na kterémkoliv z trhů, anebo na kampaň na obou trzích. Účinnost propagace obou firem je stejná a zakázky se rozdělují podle  těchto pravidel:

1. Vede-li na trhu reklamní kampaň nábor pouze jedna firma, získá všechny zakázky tohoto trhu.

2. Vedou-li obě firmy na trhu téhož ,,typu,, , popř. neprovádějí-li vůbec propagaci, získají obě firmy polovinu zakázek.

3. Vede-li jedna firma na trhu malý nábor a druhá velký, získá firma, která vede malý nábor, 1/3 zakázek a knkurující firma 2/3 zakázek.

Určete optimální strategie obou firem.

• (téma jako nevyřešené označil(a) BrozekP)

#2 29. 12. 2009 09:41

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Optimalní strategie

↑ fontina: 

Zdravím,

zkus prostudovat vaše materiály,zejména přednašku "Dvojmaticové hry". Pomůže?

#3 29. 12. 2009 09:54

fontina
Zelenáč
Reputace:   

Ani moc ne :-(

#4 29. 12. 2009 10:39

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ fontina:

za 13 minut a dopoledne se toho nedá moc vytvořit - zkus to pozorně prostudovat, najit obdobné zadání, vytvořit si matici atd. Určitě se objeví některý hravý kolega, který to případně zkontroluje (nebo i já v nějakých hodně pozdějších hodinách).

#5 29. 12. 2009 12:00

Doxxik
Reputace:   14 

Protože jsme nic takového ještě nebrali, šel bych na to selským rozumem (neim, na kolik řešení vyhovuje standardům + jestli jsem došel ke správnímu výsledku..)

Maturita 2010  (trailer) - R.I.P.

#6 30. 12. 2009 13:10

fontina
Zelenáč
Reputace:   

Děkuji, Doxxik ;-) To by takto mohlo být!

#7 11. 01. 2010 09:16

fontina
Zelenáč
Reputace:   

Zdravím, mohla bych ještě poprosit k tomuto tématu. Potřebovala bych čísla úlohy dát do matice, prosím, prosím. Děkuji.

Zápatí