Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ johny0222:
1. Najprv si podľa návodu zostav niekoľko integrálov sám, aby si pocítil, o čom to je.
2. Jednotlivé už napísané časti môžeš odosielať a kontrolovať priebežne, či sa nestala nejaká chyba. Kilometrový zápis sa zle kontroluje.
3. EDIT: Zápis Ti skontrolovala Jelena.
↑ johny0222:
Zdravím a děkuji za ochotu :-)
K tomu, co píše ↑ Dana1: (děkuji) - kontroluji, prosím, že počet levých závorek a počet pravých závorek je stejný - tedy každá { ma svou}, také \( má \). Ještě jsem smazala * pro násobení.
Je to v pořádku?
Zda je to matematicky správně, jsem nekontrolovala.
↑ Dana1: kolega Hanzy určitě odpoví - užívá si prázdnin (obježdí okolní kopce s umělým sněhem, sjezdy mu jdou hodně dobře) a trochu cvičí matematiku, klavír a bicí :-)
----------
Omlouvám se, mně nepřisluší odpovídat v tomto tématu.
↑ jelena:
Ďakujem, ja som to opraviť nedokázala, zdalo sa mi tam všeličo poprehadzované... viem o tom ešte príliš málo. Ahoj, kolegu Hanzyho zdravím a závidím mu...
↑ zdenek1:
Teraz ti celkom nerozumiem..Keď dám Alt Gr + W, čo mi robí |, tak mi to jednoducho ukáže, ale potom mi to hneď zmaže, keď kliknem inde.
↑ zdenek1:
Myslím, že body by se měly sázet bezpatkovým neskloněným písmem. Ale nemůžu k tomu najít zdroj, kde jsem to viděl. Je to tak?
↑ Pavel Brožek:
Nevím, já pravidla sazby zas až tak podrobně neznám. Reagoval jsem na centimetry psané v matematickém módu. (příspěvek 10:07)
↑ zdenek1:
namiesto ALT+124, stačí jednoducho ťuknúť AltGr+W resp. ALT+CTRL+W
To len tak pomimo ;-)
↑ Dana1: dakujem , fakt uz si spominam .... davno som nerobil s latexom ....
<math>C = \sum_{t=1}^{n} D\times\frac{(1+g)^t}{(1+k)^t} = D\times \left[ \frac{(1+g)}{(1+k)} +...+ \frac{(1+g)^n}{(1+k)^n} \right] </math>
<math>A\times\frac{(1+k)}{(1+g)} = D\times \left[ \frac{(1+g)^0}{(1+k)^0}+ \frac{(1+g)}{(1+k)} +...+ \frac{(1+g)^{n-1}}{(1+k)^{n-1}} + \left(\frac{(1+g)^n}{(1+k)^n} - \frac{(1+g)^n}{(1+k)^n}\right) \right]</math>
<math>A\times(1+k) = D\times(1+g)\times\left(1-\frac{(1+g)^n}{(1+k)^n}\right) + (1+g) A</math> <math>Ak = D\times(1+g)\times\left(1-\frac{(1+g)^n}{(1+k)^n}\right) + (1+g)A - A</math> <math>A(k-g) = D\times(1+g)\times\left(1-\frac{(1+g)^n}{(1+k)^n}\right)</math> <math>A = D\times\frac{(1+g)}{(k-g)}\times\left(1-\frac{(1+g)^n}{(1+k)^n}\right)</math> as, <math> n \rightarrow \infty </math> and <math> g < k </math> <math>A = D\times\frac{(1+g)}{(k-g)}</math>