Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 11. 01. 2010 16:14

hexogen
Zelenáč
Reputace:   

Srozumitelná kniha o lineární algebře

Ahoj,
rád bych požádal o radu. Na VŠ jsme začali brát lin. algebru a chtěl bych do ní proniknout poněkud hlouběji, pač ji budu potřebovat ve fyzice. Naše skripta jsou zcela nepoužitelná, jelikož to je jedna definice a věta za druhou, sice s důkazy, ale naprosto nezáživně psané. To mi tedy naprosto nevyhovuje a takhle to prostě nemám šanci pochopit. Diferenciální počet a integrální počet jsem se učil z Jarníka a i když je to matematická kniha, nedělalo mi to problémy. Nestuduji matematiku, takže samozřejmě nemusím dokonale umět každou větu, definici, každý detail, jde mi hlavně o pochopení principu a propojení s reálným světem. A v tom mi právě Jarník velmi vyhovoval, že udával plno příkladů a i ta teorie byla vysvětlovaná lidsky. Mohli byste mi tedy prosím doporučit nějaké knihy o lin. al. psané podobnou formou, tedy s důrazem na hlubší pochopení principu, teorie, ale zároveň s příklady apod.? Moc díky, Vašek.

• (téma jako vyřešené označil(a) Kondr)

#2 11. 01. 2010 16:40

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

Re: Srozumitelná kniha o lineární algebře

Podobný dotaz už tu byl.

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#3 12. 01. 2010 07:51