Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj,
rád bych požádal o radu. Na VŠ jsme začali brát lin. algebru a chtěl bych do ní proniknout poněkud hlouběji, pač ji budu potřebovat ve fyzice. Naše skripta jsou zcela nepoužitelná, jelikož to je jedna definice a věta za druhou, sice s důkazy, ale naprosto nezáživně psané. To mi tedy naprosto nevyhovuje a takhle to prostě nemám šanci pochopit. Diferenciální počet a integrální počet jsem se učil z Jarníka a i když je to matematická kniha, nedělalo mi to problémy. Nestuduji matematiku, takže samozřejmě nemusím dokonale umět každou větu, definici, každý detail, jde mi hlavně o pochopení principu a propojení s reálným světem. A v tom mi právě Jarník velmi vyhovoval, že udával plno příkladů a i ta teorie byla vysvětlovaná lidsky. Mohli byste mi tedy prosím doporučit nějaké knihy o lin. al. psané podobnou formou, tedy s důrazem na hlubší pochopení principu, teorie, ale zároveň s příklady apod.? Moc díky, Vašek.
Stránky: 1