Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Potřeboval bych pomoct s Posloupnostmi už si nad tím lámu hodiny času.. a to přesně nad těmito úlohami...
1)
delky stran pravouhleho trojuhelnika tvori tri po sobe jdouci cleny aritmeticke posloupnosti. Urcete delky odvesen kdyz prepona je 30 cm
2)
a1=5 soucet vsech cisel v AP je 440 a neznam n a An
3)
Kdyz ke goniemtricke posloupnosti x prictete 3, 13, 43 tak maji vyjit tri po sobe jdouci cisla posloupnosti. Zjistete X...
4)
a6+a7+a8=68
a2+a3+a4=500
v GP
Dneska jsme na to psali písemku a já byl naštěstí u lékaře... Na tohle učivo jsem hodně chyběl a tak prosím jestli by se nenašel někdo kdo by mi napsal postup jak tohle vypočítat... čísla nemusí sedět...
Chci jen pochopit postup děkuji moc
↑ coe:
Zdravím, návštěva lékaře se mi neasociuje s lepší variantou, než písemka (už jen to čekání v čekárně...)
Zkus pohledat pomocí tlačítka Hledat v horní liště, všechno nebo podobné už bylo řešeno: trojuhelník- doporučují návod od lukaszhe, autorovi děkuji. Vkládání čísel už také bylo, zbytek úloh je jen na použití vzorců.. Můžeš sem umístit své návrhy ke kontrole.
Ať se vede.