Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
Mohl by mi prosím někdo vysvětlit postupně(co znamená def,obr,#1) následující syntaxi. Z toho symbol dolaru se nachází před \vcenter a předposlení složenou závorkou. Nedal jsem to tam, jelikož to blblo.
\def\obr#1{\leavevmode\vcenter{\includegraphics[width=5cm]{#1.pdf}}}
Díky moc :)!!!
↑ Johny:
Nevím, jestli chápu dotaz správně. Nejsou ti jasné primitivy TeXu, nebo jejich souvislosti mezi sebou v řádku makra, které uvádíš ve svém příspěvku. Dolary s \vcenter sousvisí, protože \vcenter je určeno pro vertikální centrování v matematickém módu.
V případě, že nevíš, k čemu slouží např. \def nebo #1 až #9 apod., je zapotřebí začít se studiem příslušné literatury, která se věnuje TeXu. Tady musíš ale říci, jak moc jsi pokročilý.
Věřím, že se vyjádří i někdo zkušenější než já.
↑ Johny: Ptáš-li se, co to znamená \def, pak takové \leavevmode bude nejspíš trošku oříšek, protože -- jak se ptá Marian -- tvé vstupní znalosti TeXu nebudou velké. Zkus třeba TeXBook naruby. Na konci je slovník primitivů a maker.
Stránky: 1