Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 24. 05. 2010 23:51

Tom Atom
Zelenáč
Reputace:   

Knihy od MatfyzPressu - které jsou vhodné pro informatika?

Zdravím všechny!

Za rok a půl zahajuji studium na Matfyzu (Informatika), a jelikož mám teď  hodně času (jsem dloooouhodobě nemocen), samozřejmě se chci trochu na tuto školu připravit. Různým klikáním jsem se dostal na tuhle stránku:

http://www.mff.cuni.cz/fakulta/mfp/aktualni.htm

A zajímalo by mě, nejlépe od lidí, kteří Informatiku na Matyfzu studují, které knihy byste mi z těchto doporučili? Některé mi (podle názvu, samozřejmě), přijdou redundantní. Které by byly vhodné pro toto studium? (Teď vlastně samostudium, ale to je jedno).

Díky Vám všem za odpovědi.

#2 25. 05. 2010 09:47

spm
Zelenáč
Reputace:   
Web

Re: Knihy od MatfyzPressu - které jsou vhodné pro informatika?

↑ Tom Atom:
Tak minimálně prvním pohledem co tam vidím, tak třeba knížka Lineární algebra a Matematická analýza nejen pro fyziky je v doporučené literatuře - těma bych možná začal, jelikož si je člověk stejně pak pořídí... Jinak k několika předmětům jsou i na internetu dosažitelná skripta. Pěkná knížka, která se určitě také bude hodit, je "Kapitoly z diskrétní matematiky" od Matouška a Nešetřila.

#3 25. 05. 2010 10:33

Tom Atom
Zelenáč
Reputace:   

Re: Knihy od MatfyzPressu - které jsou vhodné pro informatika?

Díky moc za názor, půjdu do toho. Na tu matematickou analýzu jsem se díval (dá se jeden díl stáhnout rovnou v PDFku), jsou tam 3 díly, předpokládám tedy, že koupit všechny. Ještě nějaké další tipy? Je tam těch knih "přehoušle" :)

Zápatí