Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím všechny!
Za rok a půl zahajuji studium na Matfyzu (Informatika), a jelikož mám teď hodně času (jsem dloooouhodobě nemocen), samozřejmě se chci trochu na tuto školu připravit. Různým klikáním jsem se dostal na tuhle stránku:
http://www.mff.cuni.cz/fakulta/mfp/aktualni.htm
A zajímalo by mě, nejlépe od lidí, kteří Informatiku na Matyfzu studují, které knihy byste mi z těchto doporučili? Některé mi (podle názvu, samozřejmě), přijdou redundantní. Které by byly vhodné pro toto studium? (Teď vlastně samostudium, ale to je jedno).
Díky Vám všem za odpovědi.
↑ Tom Atom:
Tak minimálně prvním pohledem co tam vidím, tak třeba knížka Lineární algebra a Matematická analýza nejen pro fyziky je v doporučené literatuře - těma bych možná začal, jelikož si je člověk stejně pak pořídí... Jinak k několika předmětům jsou i na internetu dosažitelná skripta. Pěkná knížka, která se určitě také bude hodit, je "Kapitoly z diskrétní matematiky" od Matouška a Nešetřila.
Díky moc za názor, půjdu do toho. Na tu matematickou analýzu jsem se díval (dá se jeden díl stáhnout rovnou v PDFku), jsou tam 3 díly, předpokládám tedy, že koupit všechny. Ještě nějaké další tipy? Je tam těch knih "přehoušle" :)