Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 16. 06. 2010 18:34

Kolik1990
Zelenáč
Reputace:   

Prezentacia na matematiku, temy vovnutri.

Takze, som tu prvykrat a forum sa mi velmi zapacilo, matematika a ja sa velmi radi nemame, nejde mi, ale koncim 1. rocnik na Strednej priemyselnej skole elektrotechnickej a dostali sme za ulohu spravit prezentaciu na jednu z tychto tem :

1.tema: vyuzitie linearnych rovnic a nerovnic v praxi //2.tema: ako v historii vznikali rovnice a nerovnice, ako sa vyvijali a naco vznikali // 3.tema: vznik a riesenie linearnych rovnic a nerovnic // 4tema: sustavy linearnych rovnic a vyuzitie v praxi // 5.tema: vyuzitie kvadratickych rovnic v praxi // 6.tema: kvadraticke rovnice v zaujimavych prikladoch v praxi // 7.tema: pytagorova a euklidove vety v praxi// 8.tema: vyuzitie synusiovej a cosynusovej vety v elektrotechnike

Samozrejme, neziadam od vas prezentaciu, ale akekolvek informacie na hociktoru z tychto tem ( Ale presne na tu temu ), resp. nejake zaujimave ukazky vyuzitia linerarnych rovnic a nerovnic v praxi. Tak isto aj z inych tem, bud sem napiste svoje postrehy, informacie ktore mate, alebo mi sem len hodte link ( Popripade do PM ak je to tu verejne zakazane davat ) na nejake informacie ohladom hociktorej z tem.

Vopred dakujem za kazdy ochotu :)

Zápatí