Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Takze, som tu prvykrat a forum sa mi velmi zapacilo, matematika a ja sa velmi radi nemame, nejde mi, ale koncim 1. rocnik na Strednej priemyselnej skole elektrotechnickej a dostali sme za ulohu spravit prezentaciu na jednu z tychto tem :
1.tema: vyuzitie linearnych rovnic a nerovnic v praxi //2.tema: ako v historii vznikali rovnice a nerovnice, ako sa vyvijali a naco vznikali // 3.tema: vznik a riesenie linearnych rovnic a nerovnic // 4tema: sustavy linearnych rovnic a vyuzitie v praxi // 5.tema: vyuzitie kvadratickych rovnic v praxi // 6.tema: kvadraticke rovnice v zaujimavych prikladoch v praxi // 7.tema: pytagorova a euklidove vety v praxi// 8.tema: vyuzitie synusiovej a cosynusovej vety v elektrotechnike
Samozrejme, neziadam od vas prezentaciu, ale akekolvek informacie na hociktoru z tychto tem ( Ale presne na tu temu ), resp. nejake zaujimave ukazky vyuzitia linerarnych rovnic a nerovnic v praxi. Tak isto aj z inych tem, bud sem napiste svoje postrehy, informacie ktore mate, alebo mi sem len hodte link ( Popripade do PM ak je to tu verejne zakazane davat ) na nejake informacie ohladom hociktorej z tem.
Vopred dakujem za kazdy ochotu :)