Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ BrozekP:↑ mikl3: Oběma děkuji , podívám se jaký mi symbol přísluší a pak to ještě promyslím :-))
Kolego Stýve,
ano je to tak (Čebyšóv). On sam upozorňoval, jak se má vyslovovat. Navíc odpovídá i ruštině tohoto období.
Dočteš se o tom na www.gramota.ru (což je seriózní zdroj), v knize "Dějiny matematiky" (2. díl) - na str. 286 (originálu) cca 1. třetina textu (na úvod odstavce).
Vážený Admirátor Pavel B.
děkuji za výklad :-) Já ale nemám problém s nefungujícím odkazem. Odkaz nefungoval v příspěvku milého kolegy Ondřeje (tedy odbornou přednašku o využití pravého tlačítka myši přeposílám kolegovi :-)
--------
Ještě jednou OT - opravdu nemáte nikdo zájem o výcvik budoucího přirodovědce z fyziky? Je to nenáročné a dobře honorované (já jsem to zajišťovala zadarmo, ale jako předaný závazek bych to samozřejmě honorovala dle dohody).
Mějte se hezky, je třeba se věnovat statistikam.
↑ jelena:
On byl totiž problém, že já si chtěl zkopírovat ten odkaz, ale jelikož klikání pravým tlačítkem je namahavá činnost, raději jsem kliknul levým a zkopíroval adresu. Že se liší, to jsem nějak nečekal.
Ale tak jsem poučen pro příště.
Člověk se toho spoustu naučí... třeba že máme dávat vědět, když se něco nemá řešit standardně :-)
↑ jelena:
Reagoval jsem na
Jelena napsal(a):
Mám představu, že že odkaz na profil nefunguje, ale nikdy jsem nezkoušela, zda funguje :-)
Chtěl jsem tedy vyjasnit, co funguje a co nefunguje. :-)
↑ teolog:
Včera jsem hromadně přidělil toto právo všem, co mají více než 500 příspěvků. Při minulém přidělování jste měl asi pod 500 příspěvků.
↑ BrozekP: potom je třeba dát pokynem, že mám něco zkoušet :-)
---------------------------
Gravitační zákon teoretickým fyzikům, zdá se, byl zatajen...
↑ BrozekP:
> Včera jsem hromadně přidělil toto právo všem, co mají více než 500 příspěvků. Při minulém přidělování jste měl asi pod 500 příspěvků.
To mi připomíná, že jsem nedávno nastavil na serveru Cron, který by měl automaticky minutu po půlnoci spouštět soubor forum.matweb.cz/cron.php (zatím ani neexistuje). Zrovna tohle by se tam dalo střelit, tak jestli se někdy budeš nudit, můžeš ten soubor vytvořit a napsat to tam. Snad stačí jen includnout nějaký soubor pro připojení k databázi a pak už jen stačí jeden SQL příkaz.
↑ jelena:
Přiznám se, že nechápu poznámku o gravitačním zákonu.
↑ Lukee:
Díky za informaci, to by se časem mohlo hodit.
Zrovna když jsem dopsal ten příspěvek, který cituješ, tak jsem si uvědomil, že takové hromadné přidělování není nejlepší – co když se tu někdy vyskytne někdo, kdo bude dělat problémy, na ban to nebude a přitom bude mít dost příspěvků? Pak mu práva vezmeme a za určitý čas zase hromadně přidělíme?
Zatím jsem moc nepřemýšlel o tom, jak jinak to řešit, ale není to nic, co by bylo nutné nějak urychleně řešit.
↑ Lukee: děkuji, už mi je jasné.
↑ BrozekP: protože kdyby nebyl zatajen, tak ta šípka není v pravém horním rohu, ale v pravém dolním...
Ale klidně zapomeň, některá témata obcházím ještě větším obloukem, než sekci DIM.
Zdravím :-)
↑ jelena:
Děkuji, už chápu. Je to symbol, já si ho takhle nevymyslel :-).
↑ BrozekP:
no otázka - jakou teoretickou bázi měl návrhář. Myslíte si, že kolega Lukáš si z vás tropí žerty?
↑ Stýv: kolego Stýve, blahopřeji ke zmeně titulku :-)
Osvětlite, prosím, budoucímu ostravskému informatikovi, co značí zkrátka v příspěvku drsného Moderátora pana Petra Kováře a také, že BOI v posledním příspěvku překračuje všechno, co se dá překročit. Děkuji.
Sleduji, že mi zbývá čim dál mene sekcí, do kterých mohu přispívat.
Zdravím :-)
In old manuscripts, it is usually interpreted as the shield and spear from the war god Mars/Ares.
Myslím, že tímto debatu o symbolu označující na fóru muže můžeme ukončit.
Jelena napsal(a):
Myslíte si, že kolega Lukáš si z vás tropí žerty?
Lukee? Jaké žerty? Kdo je my? Vůbec nerozumím.
Edit: Aha, myslíš lukaszhe a jeho ikonku. To netuším, známe se jen z fóra, zpívat jsem ho neslyšel.
Žádný BOI v posledním příspěvku nevidím – nevím, co BOI znamená.
↑ BrozekP:
1) nevtahuj mne, prosím, do debat o římské mytologii (nebo je již anektováno toto území?)
Tedy radikální řez byl proveden bez úvahy o graviačním zákonu. Čímž debatu ukončuji, neměli jste provokovat.
2) Velkého Velitele bych neoslovovála takovým způsobem.
3) Budoucí Ostravský Informatik.
-------------------------------------------------------------------
:-) Kolegovi Stývovi blahopřeji k zaslouženému výsledku, ještě je dnes vysvědčení a také se očekává výsledek milého kolegy Ondřeje.
--------------------------------------------------------------------
4) jdu plnit biostatistiky, než zapomenu, co mi bylo v realu odborně vysvětleno.
Zdravím.
↑ teolog:
pokud narazíte na nějakou úlohu, co ve sbírce není, můžete si přidat svůj příspěvek k tématu a uvést odkaz. Děkuji a zdravím Vás.
-----------------------------
Na co je to kolegovi dobré? Děkuji.
Zdravím.
↑ jelena:
Asi si chce procházet forum offline.
↑ Klára:
děkuji :-)
Už jsem měla obavy, že nás budou klonovat, neb by to nakonec mohlo se světem dopadnout...
Offline se nedá označovat témata za vyřešená, tedy žádná zábava.
A, kolego Stýve, gratulace ke zmeně titulku :-)
Už to není nutné řešit, tradičně můj globální problém byl vyřešen váženým Moderátorem kolegou Kondrem - a to zde, děkuji velice.
Předmětný příspěvek ve Fyzice byl smazán některým z drsných Moderátorů (tipuji kolegu Zdeňka, jelikož rad testuje) - s vyfajfknutým "pouze skryt".
A, kolego Stýve, blahopřeji ke zmeně titulku :-)
--------------
Но почему, почему, почему был светофор зеленый?