Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ jarrro:
Ne, to byla asi jiná obdivovatelka Tvých hlášek (věřím, že nejsem jediná, komu spolehlivě zvedáš náladu :-) Já nepoužívám okno v pravém horním rohu, jen hledání(ale Google hledám a odtud jsem občas posílána na plácek). Ale už i v jiné předchozí statistice jsi byl na obdobném místě.
↑↑ Lukee:
mně to tradičně hlásí: "Web Page Blocked! You have tried to access a web page which is in violation of your internet usage policy. " podívám se večer, věřím, že Opava je na 1. pozici :-)
Jeho Velitelstvo napsal(a):
Poptávky jsem si nevšiml.
Přidám ke sbírce dokonalých hlášek (kdyby to byla opravdu závažná poptávka, tak předám cestou podatelny s 5 průklepy), zatím můžeš zkoušet prohledat pomocí klíčových slov :-)
↑ halogan: Přístupů z ČR je tu 120 000, ze Slovenska 20 000. A nevím proč, ale Slovenská města to nějak neumí změřit, u všech návštěv ze Slovenska to pak hlásí (not set). Asi nějaký bug.
↑ jelena: To máte zablokovanou celou .com doménu? :-) Jsou na vás zlí :-)
Mám dotaz, přijde mně zbytečný zakládat kvůli němu nový téma.
Někde jsem viděl parametrické vyjádření ve tvaru podobnému tomuto:
Což mě zmátlo. Dosud jsem poznal jenom parametrické vyjádření s jednou proměnnou pro všechny osy. (s proměnnou t)
Co znamená to ? Je to myšleno jako konstanta nebo existuje i takové parametrické vyjádření ve kterým figurují 2 proměnné?
Jarrro napsal(a):
či aj hľadanie vlastných príspevkov mnou osobne sa do toho počíta?
já bych řekla, že pokud hledáš z profilu, nebo z volby v dolní částí stránky, tak asi ne. Asi jen když dáváš (někdo dává) jako klíčové slovo (v Google?).
Jinak vidím, že jsi byl v reputaci poučen kolegou za téma :-) Přitom bych řekla, že patříš k nejvstřícnějším kolegům, jen máš takový osobitý styl - viz Tvá bakalářka. Zdravím.
Zdravím,
a) pokud by se někomu chtělo zapojit do debaty. Aktuálně diskutujeme, co odráží vzorec pro informační entropii v použití ve smyslu: pro posuzování rozmanitosti exportu ve Středočeském kraji (kolegova tabulka),
b) nemáte někdo možnost potvrdit, že to pro MAW funguje? Na čem, v čem atd. Děkuji.
↑ janca361:
také pozdrav :-) Náhodou Alenka se nakonec projevila velmi pozitivně. Doufám, že tento rok budou prázdniny - o téma se Tobě starám a máš 7 nových hlasů do ankety.
Užívejte si léta, nebo zimy, podle toho, kde právě jste. :)
:-) u klimatizace. Děkuji za přání, také si užívej.
Prosím o pomoc:
Ako stolár-kutil potrebujem zostrojiť pravidelný štvorboký ihlan. Priznám sa, že neviem vypočítať, pod akým uhlom mám zapíliť jednotlivé šikmé boky. Mám na mysli uhol, ktorý zvierajú susedné dosky (prkná) - uhol, ktorý vznikne hrúbkou dosky.
Pre dovysvetlenie: ak zostrojíte ihlan z papiera, vtedy tento uhol nepotrebujete. Vzniká vtedy, ak narábate aj s hrúbkou materiálu (aby dosadali jednotlivé diely ihlanu).
Predpokladám, že to nebude žiadna veda (ihlany sa používali už v starom Egypte), no budem povďačný, ak mi poradíte, prípadne vysvetlíte zákonitosti.
↑ amateur:
Zdravím,
zkuste ještě upřesnit rozměry jehlanu a rozměry prkna (tloušťku hlavně) pro zhotovení a také jak budete díly spojovat - jen lepením? Určitě pomůže i náznak obrázku - stačí v Malování a vložit pomocí tlačítka "Upload obrázků" pod oknem zprávy.
Lepší bude si založit vlastní téma v sekci "Ostatní". Děkuji.
V Myslíkově v antikvaritáu maj Jarníkovu Integraci II za 220 korun. Pak taky Úvod do integrálního počtu, cenu nevim.
A taky spoustu rusky psaných sbírek a učebnic ze šedesátých let, kdyby někdo potřeboval.
↑ Ondřej:
Do knihovny se nechystáš? :-)
Z mých posledních antikvariátových přírůstku poznamenám Hlaváček "Sbírka řešených příkladů z vyšší matematiky" (také jsem musela mít, ale to hned bylo trochu dlouhé hledání + poštovné z antikvariátu ze Slovenska bylo dvojnásobné oproti ceně knihy) a naopak z Čech (z Náchoda) mám 4 díly Eliáš-Horváth-Kajan-Šulka "Zbierka úloh z vyššej matematiky".
Jinak k letnímu čtení - milý syn si pořídil Metro 2033 a 2034 a četl s komentáři očitého svědka (tedy mne) ohledně jednotlivých stanic.
A taky spoustu rusky psaných sbírek a učebnic ze šedesátých let, kdyby někdo potřeboval.
:-) plynule navážu - potřebovala bych trochu zviditelnit naši jazykovku - kurzy již jsou rozepsány a můžeme nabízet i výrazné výhody v platbách. Poinformujte třeba přes sociální sítě, ve kterých nejsem.
Nabídka ruštiny je pestrá + sobota s + co si přeje zákazník. Trochu bohužel, že každým rokem řešíme, zda kurzy ruštiny otevřeme, jelikož máme podstav zájemců, abychom pokryli náklady. Ale oproti ostatním školám, co ruštinu neotevřovou, otevíráme a zatím budeme otevírat i nadále.
Jinak v Opavě máme novou úpravu koule - jak jsem šla ráno, tak teprve natírali (že zaprší, zřejmě se nepředpokládá - viz materiál kornoutu) :-).
jelena napsal(a):
Jinak v Opavě máme novou úpravu koule - jak jsem šla ráno, tak teprve natírali (že zaprší, zřejmě se nepředpokládá - viz materiál kornoutu) :-).
Tak nakonec se to předpokládá :-) http://opavsky.denik.cz/zpravy_region/k … 82013.html
A vězte, že nemá symbolizovat pouze léto, ale nese s sebou hlubší význam. „Zmrzlina je vyrobena z lepenky, takže v momentě, kdy zaprší, začne opadávat. Stejně jako ta skutečná," vysvětlil spoluautor Václav Minařík.
Mimochodem oba autory znám, Václav nám bude dokonce pomáhat se stěhováním. Ale s objasněním významu se mi nepochlubili :-). Pro Martinu jsem zase onehdá programoval jednu hru pro její projekt :-)
↑ Lukee:
:-) síla umění. Jiný(á) by očekával(a), že všudepřítomné slunce roztaví zmrzlinovou kouli, ale umělec Václav neochvějně boří stereotypy a nechává rozbahnit deštěm kornout.
Co mělo být na Rybím Trhu? Nic jsem nenašla.
programoval jednu hru pro její projekt :-)
Zvolila jsem oblíbený kontinent a nefungovalo to :-) Ale s mapou, vidím, již nějakou zkušenost máš (bude někdy?).
↑ Lukee:
gratuluji, to jsou 2 díly? (protože já mám 2 jednodílné velké výtisky - doma a v práci).
100 bodů z jednotné státní zkoušky - to je reálné :-) Zdroj.
↑ Hanis:
a to je celé? Dívej se na ↑ obrázek: komplexně :-)
↑ Hanis:
díváš se na to příliš racionálně :-)
Dobrá - prozradím: všímní si způsobu zaokrouhlování a také Archimedese (ovšem podle zdrojů levák snad i byl). A také si všímni, že na Nástěnce chybí kolečko :-)
Byla jsem v cca 10:30 zkontrolovat stav koule, pravě dostavala takový surrealistický raz.
↑ jelena: Přeptal jsem se a zmrzlina se prý neroztaví proto, že ji chladí voda z kašny :-)
Na Rybím trhu měly být myslím nějaká noha (?).
Oblíbený kontinent je Antarktida? Vzhledem k účelu a smyslu hry je asi správně, že to nefungovalo :-)
Jo jo, Svazek 1 a Svazek 2. Teď už by mě jen zajímalo kdo to bude číst :-))