Dobrý večer, mám problém s těmito úlohami a hledám nějakou dobrou duši, který by mi s tím pomohla. Jsem na tuto látku absolutně levý a nevím si rady. Za každou pomoc budu moc rád.
Předem děkuji
1. Je dán obdélník ABCD se středem S. Vyjádřete pomocí vektorů a=AB, b=BC vektory c=AC, d=SC, e=CA, f=DS.
2. V rovnoběžníku ABCD je bod K střed strany BC a bod L střed strany CD. Pomocí vektorů AB a AD vyjádřete vektory BK, DL, CL, AK, AL, KD, KL.
↑ AngelBanjo:
Zdravím,
pokud je to ještě aktuální - je třeba si nastudovat teorii ke "sčítání vektorů", "násobení vektorů číslem", případně "lineární kombinace vektoru - viz odkaz, kapitola 7.
Potom si nakreslí zadané útvary - obdélník, rovnoběžník, ve kterých vyznač vektory přesně podle zadání (tedy i při zachování směrů z počátečního do koncového bodů). Vyjádřit některý vektor pomocí ostatních - to znamená najit způsob, jak pomocí jiných vektorů zabezpečit posun z počátečního bodu vektoru do koncového bodu vektoru. Například součet "pomocných vektorů", násobení "pomocného" vektoru číslem a součet výsledných vektorů a podobně.
Případně sem umístí své návrhy ke kontrole. Ať se vede.
Dobrý den, mám problém s příkladem.
Vypočtěte souřadnice vektoru u=AB, je-li dáno:
A=-1, B=2
↑ Beruska.Lussi:
Zdravím, příště si, prosím, založ vlastní téma. Děkuji.
Výpočet souřadnice vektorů ze dvou bodů - viz teorie a příklad 5 v Odkazu.