Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Mám za úkol vyřešit tento příklad.
Existuje více neizomorfních grafů se stupňovou posloupností (1,1,2,3,4,4,5,5,5,6)?
Nechci aby mi to tady někdo řešil, ale potřebuji radu, jak tohle vůbec řešit? Napadá mě jediný způsob, a to zkusit nakreslit pár takových grafů a tím dokázat, že existují, ale to asi nestačí. Potřebuji nějak nakopnout. Ani nikde na netu nemůžu najít, jak se takový příklad řeší.
↑ kolemjdouci:Přesunu dotaz do sekce projektů DIM neboť to je projekt z našeho webu.
Vždyť zadání obsahuje i návod!
Bohužel mi ten návod moc nepomáhá:-(
Olin: Já vím, ale šlo mi jen o radu, jak začít ne o to, aby mi to někde řešil, tak tu dávám jen část.
↑ kolemjdouci:Další nápověda: ta uvedená část zadání je mnohem obtížnější úlohou než celý zadaný problém.
Dovolím si tedy další otázku. Jestli to chápu dobře, mám spočítat počet neizomorfních grafů u první posloupnosti a počet grafů u druhé a ty pak porovnat? Anebo se to řeší nějak jinak?
↑ kolemjdouci:Lzde i jinak. A ten jiný postupu bude jednodušší. Nápověda je v návodu.
↑ petrkovar:
Jinak by to šlo tak, že budu porovnávat doplněk grafu první stupňové posloupnosti s grafem druhé stupňové posloupnosti? Je to totéž, jako kdybych porovnával dvě stupňové posloupnosti (první a druhou), aniž bych se zabýval doplňkem?