Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Fieldy:
Zdravím,
nezdá se mi, že bys zvolil podle zadání, tak bych volila meze: tg(x)<=y<=1 a 0<=x<=arctg(1) (tedy pi/4). Může být?
A proč již podruhé integrál "děliš"? Děkuji.
↑ jelena:
jedna meze se může volit jako konstantní, tudíž jsem zvolil mez y od 0 do 1. To dělení není přesný termín. Jen hážu y a dy a x a dx k sobe. Potom vznikne ten integrál z integrálu a integruju z prava. Ale v tomhle případě jsem dál než ty meze nedošel.
↑ Fieldy:
Když si to nakresliš, tak zjistiš, že x není v mezich, jak jsi napsal.
Já postupuji tak - dám dlaně k sobe cca 15 cm od sebe, pokud projedu po některých mezich jako po přimkách, tak tam jsou konstanty (zde jsem projela po x). U y si řeknu: plocha je pod funkci y=1, a nad funkci y=tg(x).
Zkus můj návrh a začni integrovat od dy jako dvojnásobný integrál (cos^3x bude konstanta).
Může být?

Dobrý den, mám problém s dvojným integrálem. Čerstvě to probíráme a bohužel nám zadali hnedka prvni den program a na vypracování je týden. Bohužel sem s tím nepohla. Mohla bych prosím poprosit o jeji spočtení??
jedná se o integrál:

Děkuji :)
↑ charlotte771:
Zdravím,
Mohla bych prosím poprosit o jeji spočtení??
O spočtení nemohla. Týden na 2 integrály je dlouhá doba a samozřejmě svůj program máš vypracovávat samostatně, zde, na fóru si můžeš nechat trochu poradit. Založ si ale samostatné téma pro každé zadání viz pravidla, zapiš, prosím, pořádně
Dvojný integrál
přes množinu
a
přes množinu
. Pokud jsem dobře rozluštila.
V úvodním tématu jsou odkazy na online nástroje, kde si můžeš sestrojit např. množiny a také překontrolovat své výsledky a to všechno použit v tématech, co založíš (+ odkaz na váš studijní materiál). Při přílišné aktivitě kolegů odpovědí nad rámec doporučení skryji.
Děkuji, ať se vede.