Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
mam takovej mensi problem potreboval bych vypocitat stredni a efektivni hodnotu napeti ale asi mam blbe sestavene rovnice protoze my to nevychazi nemohly by ste se na to nekdo podivat a napsat výsledek? Moc děkuji
Uploaded with ImageShack.us
↑ mart:
Zdravím,
jelikož je otázka taková adresná, tak asi mohlY, pokud sem vložiš své návrhy. Navíc - nebylo už něco podobného spoluřešeno před rokem?
Stačí pohledat - je tady hodně vyřešených, například nebo taková sbírka. (něco nepatří do problému)
Úplně podrobně to vysvětloval kolega rughar.
↑ taalla:
Zdravím,
střední hodnota mi vyšla jinak: (U_m)/3 - obsahy trojúhelníků se navzájem vyruší, střední hodnota napětí se bude počítat pouze z obsahů obdelníků: (1/6)*T*U_m. Takových obdélníků máme 2, průměrujeme za celou periodu T.
Je to tak?
Případně sem napíště vzorce přímek (pro výpočet efektivní hodnoty a pokud používáte i pro výpočet střední). Děkuji.
zřejmě máte pravdu, nějak jsem si vůbec neuvědomila že se tam ty trojúhelníky zkrátí a počítala jsem to sním, to se omluvám za mystifikaci. Bohužel s efektivní hodnotou vám nepomůžu jak jsem psala výše s integrály pracovat neumím.
Zdravim potřeboval bych poradit jak spočtu střední hodnout průběhu bez použití integrálů bohužel je neumím řešit. Zkoušel jsem to počítat přes obsahy jednotlivých těles, ale to mě nejak nevychází.Dojdu k výsledku 2,57 at to je špatně!!! Děkuji za jakoukoliv pomoc:)
Ef. hodnota mě vyšla 9,5
zadano Um=19
T=0,4
Výsledek
by byl správně?
↑ lada.min:
Zdravím, vyšlo mi - střední hodnota je (-19/12) - nevím ovšem, na kolík míst to máte zadávat do systému.
Je lepší, když napíšeš svůj výpočet celý (než jen výsledek).
↑ lada.min: měli více starosti, než radosti, tedy v průměru nic moc.
↑ saxo14: je to tak, ale pouze pro harmonický průběh.
Dobrý playlist mám ve Tvém předchozím tématu - byvalou informatičku, co přešla ke zpěvu.
-----
↑ saxo14: čím?
- že vztah
neplatí pro každý průběh napětí, ale jen pro určitý (poměrně omezený) okruh průběhů, který vám zrovna za úkol nedavali. To je napsáno v knižce a na Wikipedii.
- že při spoluřešení vaších průběhu napětí (obvykle systémem - vy "spolu" a já - "řešení" a ještě u toho dělám chyby) si vytvářím tematické playlisty? Tak vyšívat se u toho nedá.
- že informatička již neprogramuje, ale zpívá - asi ji to jde lépe - ale tady po 42. sek se zasekne v textu (ovšem kolega to dobře zachraňuje a spolu dozpívají o vlnách...)
Zdravim potřeboval bych poradit jak vytvořím rovnici pro přímku v intervalu od T/6 do 5T/6
http://imageshack.us/photo/my-images/23 … ka02g.jpg/

Zdravím, potřeboval bych vyřešit tenhle integrál pro výpočet efektivní hodnoty. Zadané hodnoty jsou T=0,7[s] a Um=216[V]... Díky moc
↑ los_trpaslikos:
Zdravím,
Tvůj integrál vypadá dost nedůvěryhodně - zejména jeho 2 část (ale bez obrázku se to těžko zkontroluje). Jinak výpočet integrálu provede Wolfram.

↑ jelena:
přidávám tedy ještě obrázek toho průběhu 
↑ los_trpaslikos:
děkuji, na 1. intervalu souhlasí. Na intervalu od T/2 do 3T/4 má být
.
Tuto variantu už jsem určitě tady viděla. Příště si zakládej vlastní téma, děkuji.