Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 25. 11. 2010 19:23

mikl3
Škola: FS ČVUT (12-16, TZSI, Bc.)
Pozice: Studuji magisterske
Reputace:   78 

základy programování

dobrý den, hodlám trochu zabrousit do programování, vím, že existuje spousta jazyků, (pokud pletu, prosím omluvte mne)
mám malé zkušenosti s Csharpem a pascalem, jak byste mi jako samoukovi doporučovali začít? pořídit si literaturu? nebo html, php pro webové stránky? myslím něco, co bych využil na vysoké škole (čvut, matfyz apod)
+ software, děkuji vám

• (téma jako nevyřešené označil(a) hradecek)

#2 25. 11. 2010 19:27

VojtechSejkora
Reputace:   

Re: základy programování

↑ mikl3:
tak to bych ti doporušil se učit programovat a ne se učit syntakse nějakého jazyka, tedy nějaké algoritmy... na zde najdeš několik zajímavých věci, ohledně algoritmů... a to využiješ určo na obou školách:D

jen můj názor někdo může mít trošku jiný:)

#3 25. 11. 2010 19:31

mikl3
Škola: FS ČVUT (12-16, TZSI, Bc.)
Pozice: Studuji magisterske
Reputace:   78 

VojtechSejkora napsal(a):

↑ mikl3:
tak to bych ti doporušil se učit programovat a ne se učit syntakse nějakého jazyka, tedy nějaké algoritmy... na zde najdeš několik zajímavých věci, ohledně algoritmů... a to využiješ určo na obou školách:D

jen můj názor někdo může mít trošku jiný:)

tomu odkazu vůbec nerozumím :D těmi znalostmi pascalu jsem myslel program, který přepíše vložený text pozpátku např., nic složitějšího

#4 25. 11. 2010 19:49

hradecek
Pozice: Student
Reputace:   25 
Web

↑ mikl3:
Ja som začínal s C++ a popri tom som skúšal Pascal, Basic atď., ale to veľmi neodporúčam :).
Najprv je dobré si vybrať programovací jazyk, to musíš sám, podľa toho čomu sa chceš venovať a potom si kúpiť nejakú tú literatúru alebo začať niekde na webe, cez GooGle nájdeš kopu tutoriálov.
Začať je asi to najťažšie, ale potom už to pôjde ľahko...

Netrápte sa nad svojimi problémami s matematikou, môžem vás uistiť, že tie moje sú ešte väčšie. ~~Albert Einstein~~
Jak spozná člověk, že není pitomec ? - Moudrý člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno. ~~Jak přicházejí básnici o iluze~~
Někteří lidi se nikdy nezmění. Anebo se rychle změní a pak se zase rychle změní nazpátek. ~~Homer Simpson~~

#5 25. 11. 2010 20:01

VojtechSejkora
Reputace:   

↑ mikl3:
ten odkaz když na něj klikneš, tak ti otevře stránky, kde je popsáno docela hodně algoritmů různého tipu + tam můžeš najít nějaké knížku:)

stačí kliknout na to zde

a pokud chceš se učit syntakse, tak nejlepší je podle mě literatura, můžeš to číst i kde nemáš net a navíc se možná u toho více soustředíš jak u webovek

jinak já jsem začal v javě, je jednoduchá a funguje všude:D navíc toho spoustu kontroluje za tebe, což je podle mě docela velké plus:)

Zápatí