Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
dobrý den, hodlám trochu zabrousit do programování, vím, že existuje spousta jazyků, (pokud pletu, prosím omluvte mne)
mám malé zkušenosti s Csharpem a pascalem, jak byste mi jako samoukovi doporučovali začít? pořídit si literaturu? nebo html, php pro webové stránky? myslím něco, co bych využil na vysoké škole (čvut, matfyz apod)
+ software, děkuji vám
tomu odkazu vůbec nerozumím :D těmi znalostmi pascalu jsem myslel program, který přepíše vložený text pozpátku např., nic složitějšího
↑ mikl3:
Ja som začínal s C++ a popri tom som skúšal Pascal, Basic atď., ale to veľmi neodporúčam :).
Najprv je dobré si vybrať programovací jazyk, to musíš sám, podľa toho čomu sa chceš venovať a potom si kúpiť nejakú tú literatúru alebo začať niekde na webe, cez GooGle nájdeš kopu tutoriálov.
Začať je asi to najťažšie, ale potom už to pôjde ľahko...
↑ mikl3:
ten odkaz když na něj klikneš, tak ti otevře stránky, kde je popsáno docela hodně algoritmů různého tipu + tam můžeš najít nějaké knížku:)
stačí kliknout na to zde
a pokud chceš se učit syntakse, tak nejlepší je podle mě literatura, můžeš to číst i kde nemáš net a navíc se možná u toho více soustředíš jak u webovek
jinak já jsem začal v javě, je jednoduchá a funguje všude:D navíc toho spoustu kontroluje za tebe, což je podle mě docela velké plus:)