Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý večer všem,
potřeboval bych poradit s příkladem na obsah plochy mezi křivkami cos(2x) a cos(x) v intervalu [0; pi). Zkoušel jsem to počítat rozdělením na 2 obraze (průsečík cosx a cos2x je 2/3 pi), ale nějak mi to nevychází. Nepočítají se obsahy ploch jinak, když je interval otevřený?
je jedno jestli je interval otevreny nebo uzavreny. To s tim rozdelenim na dva obrazce bude opravdu potreba. Mozna chyba v integrovani?
zajimave,zkusil jsem to v MAWu a zda se, ze obe casti jsou stejne velke, i kdyz na to nevypadaji :) vychazi to tak?
A vysledek je nekde kolem 2.6, O.K.?
---------------------------------------------------------------------- | Sage Version 4.6, Release Date: 2010-10-30 | | Type notebook() for the GUI, and license() for information. | ---------------------------------------------------------------------- sage: f(x)=cos(x)-cos(2*x) sage: integrate(abs(f(x)),x,0,pi).n() 2.5980762283879635

↑ safm: Každý ze dvou obrazců má plochu
(jak tvdí Kája, Sage i Mathpiper). Buď je divné zadání, nebo špatné řešení.
Stránky: 1